Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је после вечерашњег пораза од Александра Зверева у финалу Завршног мастерс турнира у сезони да је Немац заслужио победу и изразио наду да ће још много година учествовати на турниру Лондону.

- Честитам Звереву на победи. Заиста је одиграо много боље него у групној фази и заслужио је да победи. Иако је млад, до сада је успео да направи велику каријеру и честитам му на томе - рекао је Ђоковић у Лондону.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЂОКОВИЋ ЗАВРШИО СЕЗОНУ БЕЗ ТИТУЛЕ: Зверев заблистао у финалу Лондона и постао најмлађи освајач Завршног мастерса

Ђоковић је вечерас у финалу Завршног мастерс турнира у сезони изгубио од Зверева у два сета, 4:6 и 3:6.

- Када смо већ код тога ко је млад, а ко није... Надам се да ћу овде играти још много година. Како би се то десило, морам да имам одличан тим. Они су заслужни што сам дошао до овде. Надам се да ћу у истом ритму да наставим и наредне године - рекао је Ђоковић.

Он ће годину завршити на првом месту АТП ранг-листе и поред поразу у финалу, а посебан поздрав имао је за навијаче.

- Хвала што пратите тенис 11 месеци годишње. Ви чините да ми уживамо на терену, а надам се да сте ви данас уживали - рекао је Ђоковић.

Немачки тенисер Александар Зверев у шаљивом говору после освојеног Завршног мастерс турнира у сезони рекао је да је захвалан што га је Новак Ђоковић пустио у финалу и додао да је српски играч имао невероватан други део сезоне.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Ђоковић - Зверев 4:6, 3:6

- Честитам Ђоковићу на сјајној недељи. Без обзира што си изгубио од мене у финалу, твој други део сезоне је невероватан, незабележен. Хвала ти на томе што си ме пустио да те победим.. Људи морају да знају какав си ти човек, сви твоји савети и речи, сваки разговор, али нећемо да делимо сада то с осталима. Заиста си човек који дели ствари с другима и како се односиш према мени изузетно ценим - рекао је Зверев уз смех.

Он се посебно захвалио и свом тиму, али и навијачима с којима је дан раније у полуфиналу био у сукобу због једног поена у мечу с Роџером Федерером.

- Хвала мом оцу који ме тренира од почетка. Ту је и мој брат, а потом и људи попут Ивана (Лендла). Важно је да су сада сви срећни. Хвала публици која је била сјајна ове недеље, иако смо имали тај лош моменат јуче. Драго ми је што сте дошли у великом броју вечерас и што сте ме подржавали - рекао је Зверев.