Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је Марина Чилића у последњем колу групе "Густаво Куертен" на Завршном мастерсу у Лондону - 7:6, 6:2.


Србин је тако задржао максималан учинак у досадашњем току турнира и једини је без пораза.

Новак је још пре два дана обезбедио пласман у полуфинале, а тамо ће се састати са Кевином Андерсоном. У другом полуфиналу бориће се Роџер Федерер и Александер Зверев.


ДРУГИ СЕТ

0:1 Ђоковић је угрозио сервис Чилића на старту другог сета. Имао је три брејк лопте, али је Хрват после сваке маестрално одсервирао.На крају је и освојио гем.

1:1 Новак поново сигуран на свој сервис, поравнава резултат.

1:2 Ни Чилић не попушта пред агресивним ударцима Ђоковића. Новак успева да припрети, али не и да одузме сервис ривалу.

2:2 Нешто слабији темпо у односу на први сет. Нисмо видели много атрактивних поена у другом, али је Ђоковић сигурним сервисима дошао до новог гема.

3:2 Брејк за Новака после сат и 23 минута! Имао је први тенисер света у овом гему три брејк лопте. Чилић је две спасао, али код треће није имао шансе.

4:2 Потврда брејка! Ђоковић је освојио нови гем са нулом.

5:2 Нови брејк за Новака, други узастопни. Српски тенисер је потпуно преузео контролу у другом сету, сервираће за трећи тријумф и максимални учинак у групној фази Завршног мастерса у Лондону.

6:2 Стабилну и сигурну игру Новак је крунисао освајањем другог сета. Дошао је до две меч лопте и прву одмах искористио.


ПРВИ СЕТ

1:0 Новак сигуран на старту меча. Одлично је отворио сет, освојио је гем на свој сервис уз један изгубљен поен.

1:1 Ђоковић је на старту другог гема затражио челенџ после сервиса Хрвата, јер су судије досудиле ас поен. Био је у праву, Чилић је добио други сервис, али је направио дуплу грешку и препустио предност првом тенисеру света. После два сјајна бекхенда, Хрват се пробудио и освојио гем.

2:1 Реприза првог гема. Новак је поново на свој сервис само један поен препустио ривалу. Српски тенисер делује сигурно, самоуверено и мотивисано, иако овај меч ни за једног од двојице тенисера нема резултатски значај.

2:2 Ни Чилић не дозвољава да Ђоковић поремети његову концентрацију. Још један сигуран гем за Хрвата.

3:2 Први Новаков ас за гем са нулом. Сваку дужу размену удараца Ђоковић је решио у своју корист. Чилић игра агресивно, али први рекет света за сада одлично "чита" намере ривала.

3:3 Први гем у ком се водила велика борба за сваки поен, уједно и најдужи у досадашњем току меча, припао је Марину. Новак је имао предност и брејк лопту, али је Хрват успео да сачува сервис.

4:3 Ђоковић још један гем решава у своју корист без изгубљеног поена.

4:4 Изгубио је Чилић први поен на свој сервис јер је неко на трибинама иза Новака укључио блиц на телефону како би фотографисао тенисере. То је засметало Марину, али га није у потпуности пореметило, па су наредна четири поена припала њему.

5:4 Трећи узастопни гем Новак осваја без изгубљеног поена. Сигуран је са основне линије, уз одличан бекхенд у досадашњем току меча.

5:5 Публика у Лондону ужива у одличном тенису и сјајним потезима. Успео је Ђоковић да одузме два поена Чилићу, али овога пута није био близу брејка.

6:5 Поново Новак Марину није препустио чак ни поен! Још један гем са нулом за српског тенисера.

6:6 Играће се тај-брејк. Чилић сигуран на свој сервис.

7:6 Велика борба се водила за освајање сета. Новак је први дошао до сет лопте, а на њу је чекао 52 минута. Фантастичним сервисом Марин је успео да поравна резултат у тај-брејку (7:7). Ђоковић је потом направио мини брејк и на свој сервис ставио тачку на први сет, после неизнуђене грешке хрватског тенисера.