Британски тенисер Енди Мареј рекао је да ће морати пажљиво да прави распоред за наредну сезону и наговестио да би могао да пропусти већи део сезоне на шљаци.Бивши први тенисер света одиграо је ове године само 10 мечева, пошто се враћа у форму после операције кука у јануару. Он је рекао да ће ову сезону завршити после турнира у Шенжену и Пекингу у наредне две недеље.

Мареј, 311. тенисер света, рекао је да би лакши програм турнира следеће сезоне био идеалан, а да ће број турнира на којима ће учествовати зависити од резултата на сваком претходном турниру.

- Важно је колико мечева побеђујеш. Ако играш према лакшем распореду, 10 или 11 турнира годишње, али победиш у само 10 мечева, онда 20 мечева годишње није довољно. Идеално би било да имаш лакши распоред а да побеђујеш. Када се враћаш после дуже паузе, када је пао пласман на АТП листи и када ниси носилац, тешко је побеђивати - рекао је Мареј за Скај.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЂОКОВИЋ НАПАДА ПРВО МЕСТО: Новак игра у Пекингу?

Он је додао да ће правити распоред у односу на резултате на турнирима.

- Ако будем побеђивао, онда ћу сигурно смањити број турнира у односу на претходне године. У 2016. години, која је била моја најбоља на туру, мислим да сам одиграо 15 или 16 турнира. То није много, али када побеђујеш достигнеш бројку од 80 мечева, што је много. Ако освојим турнир, увек могу да прескочим онај који следи наредне недеље, а то нисам радио у прошлости - рекао је Мареј.

У претходне две године, освајач 20 гренд слем турнира Роџер Федерер пропуштао је целе сезоне на шљаци, како би се боље припремио за турнире на трави и бетону.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: АТП ЛИСТА: Ђоковић остао на трећој позицији, пад Крајиновића, напредак Лајовића и Ђереа

Федерер је тако смањио ризик од повреда и концентрисао се на Вимблдон, који је освојио 2017. године. Он је ове године изгубио у четвртфиналу од Кевина Андерсона.

Мареј је рекао да би и он могао да следи Федереров пример.

- Можда ћу током сезоне на шљаци смањити број турнира, како би себи омогућио више времена да тренирам и опоравим се. То нисам радио претходних година, али такав је распоред у тенису - навео је Мареј.