ТАЧКУ на негативан низ у Еврокупу Црвена звезда није успела да стави ни у Андори. Трећи узастопни пораз, црвено-бели уписали су против директног конкурента за пласман у другу рунду – 91:80 и на тај начин направили корак уназад. Тим Милана Томића није успео да одбрани ни “плус 6” из Београда, а шансу за пролаз даље тражиће у наредна два меча, после двонедељне паузе, против Бреше и Галатасараја.

Знали су црвено-бели да су њихови противници веома нападачки настројени, поготово на домаћем терену, и да само чврстом одбраном могу да их спусте на мањи број поена од просека – 87. Кључ победе видели су у заустављању игре у транзицији, која је изашла на видело од првог минута.

Домаћи су брзим протоком лопте лако долазили до отворених позиција за шутирање тројки, којих је на њиховом конту за десет минута било већ пет. Звезда је преко Регланда и Цирбеса одржавала неизвесност, али је већ у првој деоници примила 25 поена, што је говорило да Андора јасно корача ка свом просеку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Андора – Црвена звезда 91:80

Највише проблема гостима правили су Витингтон и веома распуцани Албиси, док је веома надахнут био и Дилан Енис, узданица црвено-белих из прошле сезоне. Београђани су се дуго мучили, али им је тројка Пепероглуа у последњој секунди полувремена омогућила да на паузу ипак, оду са вођством – 47:46.

По повратку из свлачионице, поново је домаћа екипа била конкретнија, док су Томићеви изабраници на терену изгледали потпуно збуњено. Регланд је покушавао индивидуалним акцијама да их “погура”, али су Андору тројке под фаулом и лаки продори до коша, све више резултатски одаљавале, до максималних - 71:62 пред одлучујућу деоницу.

Исту слику на паркету донела је последња четвртина, у којој Звезда није пронашла рецепт спуштања Андоре испод 87 поена, а самим тим ни кључ победе.

ДЕСЕТИНА СТАНОВНИШТВА У ХАЛИ
ГЛАВНИ град - Андора ла Веља има само 22.000 становника, а на трибинама хале било је нешто више од десетине целокупног становништа. Верна публика је током целог меча правила леп амбијент за игру, без иједног испада. Подршка није изостала ни гостима, јер је група од тридесетак навијача дошла из Београда, заједно са играчима и управом клуба.

AНДОРА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 91:80
СПОРТСКА дворана у Андори. Гледалаца: 2.530. Судије: Кристодолу, Бауманис, Тепене.

АНДОРА: Луз 2 (5ас), Стевић 10 (7ск), Албиси 19, Хентон, Диане, Шурна 10, Колом, Јелинек 16, Апшо 7, Енис 7, Витингтон 10, Витали 10.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 20 (3ас), Човић 6, Перпероглу 10, Ненадић, Лазић 3, Фаје 7 (9ск), Берон 14, Добрић, Ристић, Симанић 2, Цирберс 9 (8ск), Оџо 9.

По четвртинама: 25:20, 21:27, 25:15, 20:18.