БУДУЋНОСТ је против Басконије (99:84) оборила евролигашки рекорд по броју успешних шутева за три поена - 21. Ипак, Џексон и компанија нису скинули са клупског трона генерацију Подгоричана која је 1996. године у финалу Купа СР Југославије исти број тројки испоручила Партизану (126:115). Један од јунака тог меча за трофеј, Владо Шћепановић (31 поена, 5-5 за три), наћи ће се у понедељак (19.00) поред терена "Мораче", али овог пута у оделу помоћног тренера црно-белих...

- Играо сам за Будућност када је постигла тих двадесетак тројки у Никшићу. Сећам се тога и знам да су сада играчи подигли самопоуздање после ове 21 против Басконије - свестан је Шћепановић да евролигашки ехо од четвртка може да се прошири до недеље у дворани у којој је увек био дочекиван аплаузима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пековић опростио сва потраживања према Партизану

С разлогом...

- Вежу ме велике емоције за Будућност, јер сам седам година тамо провео као играч, а четири месеца као тренер, па свакако то није обична утакмица. Таква није била ни када сам био играч Партизана па сам гостовао, а ни сада као члан стручног штаба. То су два клуба у којима сам највише играо на овим просторима и који су на мене оставили велики утицај. Надам се да сам им и ја донео оно што им је било потребно. Ипак, у спорту немам емоција, почне меч и не сме ни да их буде. Тако ће бити и за мене сада.

Аплаузима у "Морачи" у суботу увече била је испраћена и Будућност, чиме је публика показала да је имала стрпљење после низа евролигашких пораза "ђетића"...

- Будућност је једина евролигашка екипа са ових простора, што довољно говори. Направили су одличну екипу. Резултат који је био до дуела са Басконијом не мора да значи да не заслужује да игра Евролигу. Показали су да имају велики потенцијал, да су одлична шутерска екипа. Гордић и Ивановић су душа екипе. Они носе екипу, публика их као такве и препознаје и биће нам много тешко.

И Партизан је у добром ритму, без обзира на пораз од Спартака у Санкт Петербургу, у који је ушао значајно ослабљен. Ипак, Шћепановић препушта улогу фаворита домаћину...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тринкијери: Нисмо фаворити у утакмицама које предстоје

- Играју у Подгорици, дворана ће бити пуна, имаће подршку, а поседују и квалитет. У овом моменту си изнад нас.

ЗАГОРАЦ ПОД УПИТНИКОМ
ПАРТИЗАН у Подгорицу путује без капитена Новице Величковића. Тренутно у тиму нема простора за Ентонија Брауна, док је под упитником Раде Загорац. Млади крилни играч је због операције носа прескочио и меч у Русији, а ако заигра против Будућности, биће то под заштитном маском.
- Не волимо лаке ствари, ми желимо да компликујемо - прокоментарисао је тренер Партизана Андреа Тринкијери. - Закомпликовали смо ситуацију повредом Загорца, а да ли ће играти, немам појма. Знаћемо у недељу, али са њим или без њега, ми смо екипа. У сваком случају, Загорцу ће бити потребна маска, док је осети, одради тренинг с њом. Не бринем за оно што не могу да контролишем, а ово не могу.

ДУЖИ БОЉИ ПЕРИОДИ
У РУСИЈИ је Партизан одиграо одличних 20 минута, па би тај део могао да буде подлога за успех у Подгорици.
- Меч траје 40 минута, па када играте 25 или 38 минута то није довољно. Било је одличних делова утакмице, али морамо да повећавамо, да буде што више тог доброг периода - објашњава Шћепановић.