Омладински кошаркашки клуб Нови Пазар саопштио је данас да су добри резултати тог колектива засметали појединим клупским челницима и руководиоцима Кошаркашке лиге Србије (КЛС), који "на перфидан начин покушавају да стану на пут њиховим успесима".

- Кажњени смо са 126.000 динара због непримереног понашања публике на основу извештаја делегата, који свесно није навео да је тренер Златибора гађао гледаоце таблом и да је његов помоћник упутио псовке публици иза клупе. Уследила је реакција и тај део трибине је испражњен. Одлука је донета након тенденциозног суђења током утакмице против Златибора, као и за време претходних утакмица када су наши кључни играчи били искључени из игре - навели су Пазарци.

Челници Новог Пазара наводе да је тај клуб "освежење за КЛС", као и да је посета на њиховим утакмицама већа него на свим осталим мечевима заједно.

- Кошарка је за кратко време постала главни спорт у Новом Пазару, а на наше утакмице долазе и из околних градова како би уживали у спектаклу. Организујемо и хуманитарне акције, наградне игре и друге активности које популаришу кошарку. Нећемо затварати врата дворане Пендик да би испунили очигледни интерес челника КЛС да на нашим мечевима буде мали број гледалаца, а можда позицијом у врху сметамо и кваримо нечије планове - додаје се у саопштењу.

Новопазарци су најавили да ће предузети радикалне мере, ако руководство КЛС не промени однос према њима.

- Највише нас чуди што нас овде сви хвале, а онда заседну у београдске фотеље и наоштре перо против Новог Пазара - истичу у пазарском клубу.