СРБИЈА је освајањем првог места у групи 4, обезбедила пласман у Б дивизију наредних Лига Нација, новчану зараду од 2.25 милиона евра а изборила је и плеј-оф Ц дивизије чији победник обезбеђује директан пласман на ЕУРО 2020.

У плеј-офу од 26. до 31. марта 2020. године место су уз „орлове“ обезбедили Шкотска, Норвешка и Финска.

Према пропозицијама, прави се мини табела првопласираних па Србија, као трећерангирана игра у у полуфиналу против Норвешке као гост, а уколико победи за прво место и директан пласман на ЕУРО 2020. са победником дуела Шкотска - Финска. Овај распоред важи само ако се Србија или неке од ових репрезентација не пласирају кроз квалификације за ЕУРО. Уколико се „орлови“ пласирају кроз квалификације у плеј-офу ће их рецимо заменити прва следећа рангирана селекција из групе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРБИЈА ПОБЕДНИК ГРУПЕ У ЛИГИ НАЦИЈА: "Орлови" нокаутирали Литванце за три минута

Србија је добрим резултатом у Лиги Нација себи обезбедила и лакши жреб у квалификацијама за ЕУРО 2020. који ће се одржати 2. децембра у Даблину јер се налази у трећем од укупно шест шешира.

У квалификацијама ће бити 10 група, пет са по пет и пет са по шест селекција (прве две иду директно), а на ЕУРО ће играти укупно 24 селекција.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Србија - Литванија 4:1