ХРВАТСКА је узвратила ударац Шпанији, победом од 3:2 није прекрила бламажу од 0:6 у првом мечу Лиге нација, али је себи омогућила да победом над Енглеском у недељу на "Вемблију", чак освоји и прво место у Групи 4, док ремијем и поразом испада у Б дивизију.

Меч је био пун тензија, а обележио га је провокативним изјавама после свега штопер "коцкастих" Дејан Ловрен. Изнервиран изјавама Серхија Рамоса у најавама, али више реакцијом после меча, кад се сем Морате ниједан други играч Шпаније није руковао, дефанзивац Ливерпула је осуо паљбу не бирајући речи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВРУЋЕ НА МАКСИМИРУ: Сукоб звезда Реал Мадрида на мечу између Хрватске и Шпаније (ВИДЕО)

- Види, 3:2. Па, ти причај мајсторе на конференцији. То су пи... обичне. Само ово вреди - на снимку је Ловрен показивао грб Хрватске, да би затим у микс-зони наставио. - Драго ми је да смо победили голом у последњим тренуцима. Некултурни су на терену, а мораш показати фер-плеј као ми, кад смо изгубили 6:0. Нисам никад доживио ништа слично, зато ми је ово и драже. Очигледно, Шпанци сматрају да су већи од нас, али нису.

На терену је севало и између Реаловаца Луке Модрића и Данија Себаљоса. Било је лактања, одгуривања, али не и зле крви, рекао је после меча Шпанац.

Хрвати ће на дуел против Енглеске без повређеног Ракитића.