СПЕЦИЈАЛНО ЗА "НОВОСТИ": МИЛАНО

НА "фестивалу фестивала" документарног спортског филма, коме је Милано ових дана домаћин 36. пут, срели смо Емилија Бутрагења, легенду Реал Мадрида, који је дошао да у име клуба прими награду намењену најбољем фудбалском колективу последњих година. Изненадио се када му је сарадник "Новости" рекао да је правио са њим интервју пре више од 30 година. Прво је питао где, а када је чуо одговор "Београд" узвратио је:

- Не сећам се интервјуа, разумећете, али и те како се сећам утакмице. Играло се у првој недељи марта 1987. Била је невиђена зима, мислим да је било око 15 испод нуле, терен смрзнут, скоро залеђен... Док смо се освестили било је 3:0 за Звезду. На крају смо били задовољни поразом од само 4:2. У реваншу смо добили 2:0, таман да прођемо.

И добили једног аса...

- Милана Јанковића! Одличан играч, много нам је значио, брзо се уклопио - наставио је Бутрагењо. - У моје време Звезда је била велики клуб, а гостовање у Београду веома тешко. Драго ми је да се вратила у Лигу шампиона.

Није гледао велику победу нашег шампиона против Ливерпула, али тријумф црвено-белих за њега није сензација:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бутрагењо: Миљан је неодвојиви део Реала

- Видео сам резултат и нисам био превише изненађен. Из тог региона увек је било талената и одличних играча. Погледајте само шта је Хрватска урадила на пoследњем Мундијалу... Каква вам је репрезентација?

Објаснили смо му да је у Ц групи Лиге нација, али да стоји добро, има наде да се попне у Б.

- Клубови су важни, али још важнија је репрезентација, она је та која подстиче развој фудбала и позитивно утиче на дечаке да се баве фудбалом.

РЕАЛ МУ НАШАО МЕСТО
ЕМИЛИО Бутрагењо је данас "институционални представник Реал Мадрида", представља клуб на жребу за Лигу шампиона или на догађајима попут овог у Милану.

Влада Станковић са Бутрагењом 1987.