ЛОШ глас се опет далеко чуо! Из седишта Европске фудбалске уније у Ниону стигао је у Фудбалски савез Србије извештај о сумњивим догађајима са меча 16. кола Суперлиге у којем је новосадски Пролетер чудним преокретом "из кеца у двојку" изгубио од нишког Радничког (1:2) на стадиону "Карађорђе".

Извештај из Ниона сугерише Фудбалском савезу Србије да покрене поступак због индиција у регуларност утакмице у којој је домаћин повео 1:0, па сумњивим пеналом и још сумњивијим аутоголом у року од 60 секунди практично донео победу гостима из Ниша.

Етичка комисија ФСС је због тога данас добила налог од челника Савеза да покрене своју истрагу о поменутој утакмици о којој фудбалска Србија, засад само по кулоарима, бруји већ пет дана. Иначе, извештај из УЕФА је настао на основу наводних сумњивих дешавања у светским спортским кладионицама, јер је непосредно пре почетка меча у Новом Саду, ова утакмица била скинута са понуде за клађење.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗА ДВА МИНУТА ДО ТРИ БОДА: Преокрет Радничког у Новом Саду

Подсетимо, Пролетер из новосадског насеља Слана бара, који своје утакмице ове сезоне игра на "Карађорђу", прво полувреме је решио у своју корист, а онда је млади првотимац Зарија Ламбулић за само 60 секунди направио провидан пенал, затим постигао и смешан аутогол (неки сматрају да кривице има и до лошег терена) којим је Раднички обезбедио нова три бода и задржао друго место на табели Суперлиге.

Испоставило се тако да, док у домаћем елитном такмичењу сви чекају да гласно кажу оно о чему незванично прича цела фудбалска Србија, сигнал (читај: налог) о свему сумњивом стиже директно са врха европске кровне фудбалске организације. Дакле, по налогу УЕФА наш фудбалски савез мора да покрене истрагу о мечу који је до данас сумњив свима, само не домаћој организацији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СВИ ЋУТЕ ПОСЛЕ КОМЕДИЈЕ: Много сумњи након преокрета Нишлија у дуелу са Пролетером

Ово, практично, значи да ће Етичка комисија, по покретању истраге, морати да потврди да ли постоје докази о сумњама у частан исход утакмице Пролетер - Раднички Ниш, а затим да се огласи и својом одлуком. У случају да се докажу сумње УЕФА, Статут ФСС налаже одузимање до девет бодова једном и(ли) другом тиму.

БИНИЋ СУТРА ОДЛУЧУЈЕ
КОМЕСАР за регуларност такмичења ФСС Драгиша Бинић тек сутра ће, пуних пет дана по завршетку утакмице у Новом Саду, да добије извештај од делегата Вука Блечића, док се чека и извештај комесара за интегритет такмичења Ивана Петрића који је био на истом мечу. У зависности од тога шта пише у тим извештајима, биће познато да ли ће овде бити посла и за Дисциплинску комисију ФСС.