НЕМАЊА Матић има превише кредита код тренера Жозеа Муриња и не би требало да буде стартер Манчестер јунајтеда. Ово високотиражни и угледни енглески дневник "Тајмс" у тексту у којем се тврди да имају, наводно, инсајдерске информације да се неколико фудбалера из свлачионице "ђавола" пожалило менаџеру Жозеу Мурињу да је Матићу дао нереално велики кредит.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "ГРАЂАНИМА" ПОБЕДА У МАНЧЕСТЕРСКОМ ДЕРБИЈУ: Матић поново одбио да носи цвет мака на дресу

Лист наводи да поједини играчи тврде како Матић практично има повлашћен статус код португалског стручњака, али несразмеран ономе што пружа ове сезоне у дресу Манчестер јунајтеда, а чашу је наводно прелила Матићева лоша интервенција код последњег гола у градском дербију против Манчестер ситија у последњем колу Премијер лиге, када је Гундоган прилично јефтино погодио за коначних 3:1 на "Етихаду".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Видић: Желим да будем тренер, зато нећу да критикујем Муриња

Иначе, овај текст "Тајмса" можда би требало довести у везу и са Матићевом одлуком да на две узастопне утакмице, у данима сећања на британске жртве из Првог светског и познијих ратова, буде једини играч Јунајтеда који је одбио из патриотских разлога да на свом дресу понесе цвет мака. Питање је сада да ли је ово можда нека врста освете домаћих медија или дела јавности за оно што је Матић урадио, а нема никакве везе са фудбалом.