ЦРНА Гора има само једну рачуницу - победа у Београду над Србијом води је на прво место које ће им донети плеј-оф у Лиги нација, уз услов да на крају тријумфују и против Румуније. Али, тај циљ селектор Љубиша Тумбаковић покушаће да оствари без квартета веома значајних играча који су повређени: Стевана Јоветића, Стефана Савића, Николе Вукчевића и Филипа Стојковића. То је биланс засада.

- Лакше је кад знаш да неког нема, а не да је неизвестан, иако би, наравно, било најбоље да су сви они са нама. Јоветић, Савић и Вукчевић су главни део тима и највеће звезде, али немамо ни времена ни права да се жалимо. Наше је да играмо, да се спремимо и да покажемо да можемо и без њих - рекао је црногорским медијима везиста БАТЕ Борисова Мирко Иванић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СЕРГЕЈ И ФЕЈСА ПОВРЕЂЕНИ: Крстајић позвао Алексића

Ако је онај дуел у Подгорици (0:2) носио епитет "историјски", јер је био прво одмеравање снага Србије и Црне горе, онда је овај суботњи на "Маракани" (15.00) резултатски битнији.

- Очекивања су велика, покушаћемо да изађемо као победници у групи. Научили смо много из првог дуела са Србијом. То је била једна од најслабијих утакмица од када је Тумбаковић селектор. Мислим да ће у Београду бити другачије, да ћемо бити много бољи. Имали смо жељу у том мечу, имаћемо је и сада, али морамо да играмо паметније. Желимо да докажемо како је први дуел у Подгорици био само наш лош дан - закључио је Иванић.

ПОЗВАНИ ЛОНЧАР, ВУЈАЧИЋ И МИЈУШКОВИЋ
СЕЛЕКТОР Црне Горе Љубиша Тумбаковић накнадно је позвао тројицу нових играча за дуеле са Србијом и Румунијом.
Данас су се тренинзима прикључили: Стефан Лончар (Сутјеска), Игор Вујачић (Зета), а данас ће и Немања Мијушковић (Сибиу). Једини дебитант је капитен Зете дефанзивац Вујачић, док су Лончар и Мијушковић били на ранијим окупљањима.