Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић преузео је данас сву кривицу за лошу игру у "вечитом" дербију и навео да утакмица са Партизаном треба што пре да се заборави јер је распоред густ и следи још важних утакмица.

- Немамо много времена после дербија и утакмица са Партизаном је ад акта. Имам поверење у ове играче. То је била једна утакмица, где ништа није штимало. Нису играчи криви, ја сам највећи кривац и одговарам за све. Тако је, како је, и на томе треба да се заврши - рекао је Милојевић на конференцији за новинаре.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РАДАКОВИЋ, У ИМЕ СУДИЈСКЕ КОМИСИЈЕ ФСС: Верујем Ђокићу, не знамо да ли је гол

Звезда је у недељу играла 1:1 са Партизаном, а већ у среду ће играти против Напретка заосталу утакмицу петог Супер лиге Србије.

Игра црвено-белих у "вечитом" дербију изазвала је много полемика и то је била најлошија утакмица тог клуба ове сезоне.

Милојевић је навео да "увек постоји забринутост".

- Имамо је и када су резултати добри, када смо играли добро. Оно што је добро треба да још више побољшате, а оно што није да поправите. Следе нове утакмице, нови изазови. Очигледно није било како смо очекивали. Моја одговорност је највећа и не бежим од тога. Али, пробаћемо да то исправимо и видимо где смо грешили - казао је Милојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Симић јасан: Домаће првенство је приоритет Звезде

Шансу на дербију, али и претходне две утакмице пружио је играчима који су Звезду појачали последњег дана прелазног рока Горан Чаушић, Ричмонд Боаћи и Марко Марин, а Милојевић је упитан и да ли је забринут због игре Кафуа.

- Играчи који су дошли могу много тога да пруже и пружиће сигурно, немам дилему. Што пре да се интегришу у оно што хоћемо и неће бити проблема. Имам поверења у Кафуа. Можда треба мало више времена, али сам стрпљив. Можемо све да превазиђемо кроз рад - додао је тренер.

Милојевић је истакао да не би волео да се више прича о утакмици са Партизаном, у којој "једноставно није било добро".

- Једноставно није било добро, има милион ствари које смо задржали у свлачионици. Разговарали смо, анализирали и идемо даље. Што пре треба да заборавимо дерби, немамо много времена да се враћамо и размишљамо о свему томе - рекао је Милојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Гол-технологија од 280.000 евра

Милојевић је рекао да његове фудбалере чека тешка утакмица против Напретка, за који је имао само речи хвале.

- Веома тешка утакмица за нас. Играћемо против екипе која нам је прошле сезоне направила доста проблема. Пуно је поштујемо. Имају исти тим од прошле године, континуитет. Напредак је увек био стабилан, са тренером искусним лисцем, један од тренера који много значе са толиким искуством.

Он је навео да има проблема када се ради о саставу, а уз то су Вујадин Савић и Никола Стојиљковић ван тима, али није могао конкретно више да каже о повредама.

- Имамо много играча, покушавамо да разигравамо све, зато су и ту, да дају допринос циљу који имамо. Да ће бити промена - биће, као и у свакој наредној утакмици. Распоред је густ, игра се среда - недеља и није баш лако. Не смемо да имамо алиби ни за шта јер тако нећемо напредовати нити урадити било шта - казао је Милојевић.

Тренер Звезде је позвао навијаче да дођу у Крушевац на утакмици која ће почети у среду у 18.30 и помогну екипи као што су радили до сад.