ИЗЈЕДНАЧУЈУЋИ гол Црвене звезде на 158. вечитом дербију пробудио је старе полемике о томе да ли је српском фудбалу потребна гол-технологија или чак ВАР систем. "Новости" откривају да је цена гол-технологије са четири камере (по две у линији код оба гола) укупно 280.000 евра и да је неопходно, али и прилично нереално, да је има свих 16 клубова у Суперлиги Србије, у којој 80 одсто стадиона нема ни елементарне услове за рад.

У ову цену улазе камере, њихови носачи, одређени број фудбалских лопти са уграђеним микрочиповима и посебни дигитални пријемници у облику сата на руци сваког главног арбитра.

Прочитајте још: ДА ЛИ ЈЕ ПАРТИЗАН ОШТЕЋЕН? Боаћи шутирао главом, Стојковић извадио лопту са гол линије... (ВИДЕО)

Скупа играчка и за много богатије земље од Србије (тренутно се користи само у Италији, Шпанији, Француској, Немачкој и Енглеској), а ако се узме у обзир да статистика каже да је на само једном од 10 мечева неоходно да се она примењује, гол-технологија испада скоро неисплатива ствар. Мада, као по неком неписаном правилу, она је последњих година најнеопходнија на вечитом дербију у Србији.

ЧУВЕНА 1966.

НАЈЧУВЕНИЈИ пример спорног гола је погодак Џефрија Харста у финалу СП против Немачке 1966. године. Тек је савремена гол-технологија установила да лопта није својим целим обимом прешла линију.