ПРВИ овосезонски вечити дерби веома је важан за обе екипе, али и испит за новајлије у оба табора, јер ће потенцијално за чак 18 фудбалера Партизана и Црвене звезде дуел у Хумској бити ватрено крштење. Осморици фудбалера црно-белих и чак десеторици црвено-белих овај меч ће значити "више од игре", имаће јак мотив да се докажу, јер се врло добро зна да дерби понекад рађа јунаке за историју.

На клупи црно-белих дебитоваће у дербијима Зоран Мирковић. Бата врло добро зна шта дуели са Црвеном звездом значе, јер их је доста и одиграо, али овај би могао у много сегмената да му одреди наставак сезоне. Позитиван резултат оставиће га у трци са ривалом за титулу и вратити екипи психолошки импулс, скинути им баласт са леђа проузрокован нешто лошијим партијама не и резултатима и елиминацијом из Европе.

Прочитајте још: Николић: Можда на крају овај дерби одлучи сезону

Од осморице потенцијалних дебитаната, реално је да седморица буду у протоколу: Марк Ваљенте, Рикардо Гомеш, Горан Закарић, Слободан Урошевић, Немања Николић, Александар Шћекић и Габријел Енаке. Можда се нађе место и за омладинца Јована Кокира, ако се Мирковић одлучи да му буде можда фактор изненађења.

Црвена звезда је поново летос довела целу једну поставу нових играча, па теоријски чак десеторица могу да дебитују. Сигурни у стартној постави су Милош Дегенек и Марко Марин. Неки ће на клупу, а неки на трибине. Врло вероватно ће шансу с клупе или можда и од старта имати Горан Чаушић, Лоренцо Ебисилио, Вељко Симић и Никола Стојиљковић. Џонатан Кафу зависи од броја странаца, а Милан Јевтовић и Дејан Мелег од тактичких замисли с обзиром на то да је питање какав ће тим у зависности од последица дуела са Наполијем извести тренер Владан Милојевић.

Прочитајте још: Чаушић: Победа у Хумској би нас знатно приближила титули

Треба рећи да од ове десеторице Вељко Симић и Горан Чаучић имају дерби искуства из млађих категорија када су носили црвено-бели дрес.

ПАРТИЗАН

Марк Ваљенте

Немања Николић

Рикардо Гомеш

Габријел Енаке

Александар Шћекић

Горан Закарић

Слободан Урошевић

Јован Кокир


ЗВЕЗДА

Вељко Симић

Милош Дегенек

Лоренцо Ебисилио

Дејан Мелег

Никола Стојиљковић

Душан Јованчић

Милан Јевтовић

Џонатан Кафу

Марко Марин

Горан Чаушић