ПОТПРЕДСЕДНИК Јединствене Србије Војислав Вујић је демантовао тврдње дојучерашњих партијских колега по којима ова странка више не постоји у Нишавском округу јер су се чланство и локални функционери - због политике председника Александра Вучића, која доноси резултате и на међународном и на домаћем плану - колективно прикључили Српској напредној странци. Вујић, као својеврсни одговор на ове наводе истиче број од 3.500 чланова у овом делу Србије...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ниш: Одборничка група ЈС-РС-СНП приступила СНС-у

- Признајем да нас ни ово "прелетање" у владајућу странку, са којом смо, иначе, у коалицији на републичком нивоу, није изненадило. Јер, сведоци смо тога да, нарочито у последње време, и друге партије покушавају да купе неке наше функционере и чланове, а свима је заједнички циљ да се заустави све већа популарност Драгана Марковића Палме и Јединствене Србије, што некоме очигледно и те како смета - каже Вујић.

Не крије ни то да су, како тврди, у неколико случајева чланови ЈС поклекли пред снагом новца - што верује да је и у Нишу било пресудно - али скреће пажњу јавности и на чињеницу да су ти кадрови били искоришћени за "једнократну употребу". Потпредседник Јединствене Србије је током страначке конференције за медије организоване у Нишу посебно нагласио став да "прелетечи" не чине окосницу ЈС, те да је и овај "ударац" додатно ојачао њихове страначке редове.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Марковић: Немамо министре, али радимо за своју државу

И Војислав Вујић, али и остали функционери партије коју предводи Драган Марковић Палма, међутим, траже да тројица одборника који су прешли у табор напредњака врате мандате које су стекли на листи названој по оснивачу странке...

ДОЉЕВАЦ ИАКО је Јединствена Србија после најновијих догађаја у Нишу фактички остала без одборничке групе у градском парламенту, потпредседник ЈС Војислав Вујић каже да ће странка своју пуну снагу на југу земље показати већ 16. децембра, када ће у Дољевцу бити одржани локални избори.

- Из Јединствене Србије смо прешли у владајућу партију зато што успешну и мудру политику Александра Вучића више не желимо само посредно да подржавамо, већ хоћемо да се у то најдиректније укључимо - каже некадашњи председник Окружног одбора и потпредседник ЈС Никола Илић.

Поред њега, подсетимо, "дрес" Српске напредне странке су обукли и одборници, односно функционери Мирослав Крстић, Душан Јовић, Мирослав Моца Милосављевић и Марина Дејановић.


ГАЏИН ХАН

ПРЕЛАЗАК петоро одборника и функционера Јединствене Србије из Ниша у табор Српске напредне странке није први обрт на локалној политичкој сцени југа земље. Подсетимо, током минуле седмице је и Општински одбор Демократске странке Србије у Гаџином Хану једногласно одлучио да се комплетно придружи напредњацима. Како је објаснио дотадашњи челник ДСС у овом месту Драган Мијалковић, руководило их је оно што је председник Србије и челник СНС Александар Вучић досад учинио за људе у пет округа на југу.