ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић и амбасадор Египта у Србији Амр Алгувејли разговарали су о могућностима сарадње у економији, култури и туризму и размотрили иницијативу да се успоставе ближи односи између Новог Сада и Александрије, другог по величини египатског града.

- Новом Саду била би велика част да интензивније сарађује са Александријом, између осталог и због њеног изузетног културолошко-историјског значаја - истакао је Вучевић током разговора у новосадској Градској кући.

Прочитајте још - Вучевић: Нови Сад је сигуран и безбедан град

Амбасадор Алгувејли је, како је наведено у саопштењу, изразио одушевљење Новим Садом као средином која негује и подстиче културну разноликост и честитао том граду освајање титула Омладинске престонице Европе (ОПЕНС) и Европске престонице културе.

Градоначелник је нагласио да су египатске организације и установе више него добродошле да учествују у активностима два највећа новосадска пројекта у култури и омладинском ангажману. Разматрана је и могућност учешћа представника ОПЕНС-а на Међународном омладинском форуму који се почетком новембра одржава у египатском летовалишту Шарм Ел Шеику, јер би Нови Сад тиме добио прилику да се промовише као Омладинска престоница Европе на скупу светских омладинских организација.

Када је реч о привредној сарадњи, истакнуто је да су најинтересантније области за заједничке подухвате пољопривреда, грађевинска индустрија, ИТ сектор и туризам.