ДОЧЕК Нове године У Београду биће пун изненађења, спрема се богат програм за Београђане и све који буду желели да посете престоницу Србије - рекао је Никола Никодијевић, председник Скупштине града.

Иако ће за 15 дана званично бити обелодањено ко ће забављати госте у "најлуђој ноћи", према незваничним сазнањима "Новости", Београђани и гости Београда у нову 2019. годину ући ће уз Бајагу и Хариса Џиновића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Новогодишња забава почиње

- Програм смо конципирали тако да 30. децембар буде дан за ди-џејеве, програм прилагођен младима, 31. децембра ту ће бити највеће звезде које ће и привући највише публике, а 1. јануара ћемо имати концерт класичне музике - рекао је Никодијевић не прецизирајући о којим извођачима је реч.

Читав децембар ће бити у знаку надолазећих празника, па ће тако бити организоване многе манифестације, првенствено посвећене малишанима.

- Биће концерата, дечјих представа, "Божићно сеоце" код Храма Светог Саве, на Тргу Николе Пашића ће бити клизалиште око читаве фонтане, гејминг зона и први пут санкалиште високо шест метара и широко два метра - прецизира председник Скупштине. Првог јануара ће традиционално бити организована Улица отвореног срца у Светогорској и на још девет локација и многе друге активности.


Бајага на дочеку 2017.,фото И.Маринковић

Када је реч о туристима који су посетили главни град, забележен је пораст од 13 одсто у односу на прошлу годину, и тај тренд ће се само увећавати, уверен је Никодијевић.

Понуда у Београду је најбоља што се региона тиче, па се и сада очекује рекордна посета у последњим данима старе и првим данима нове календарске године.


Харис на дочеку 2015.,фото И.Маринковић

ВЕЋИ БРОЈ ТУРИСТА

БРОЈ туриста и ноћења у Београду се повећава за по 15 одсто годишње, а само у септембру смо имали за 13 одсто више страних и око 14 одсто више домаћих туриста у односу на исти период прошле године - рекао је Никодијевић.