КЊИГА "Како сам успео" Карла Малдена је много више од мемоара Оскаром овенчаног глумца. То је и роман о животу и успеху који се показао могућ - казао је Петар Арбутина, уредник у "Службеном гласнику", на промоцији ове занимљиве биографије у Југословенској кинотеци.

У издању "Гласника" и Асоцијације "Српска веза" ова књига открива детаље из живота славног глумца српског порекла Младена Секуловића и његов пут ка холивудском Олимпу. И у данима највеће славе, Малден је с поносом истицао своје корене, о чему сведочи и ова књига коју је сачинио заједно са ћерком Карлом.

О великом уметнику и још већем човеку и патриоти сведочио је његов полувековни пријатељ Добривоје Танасијевић, Дан Тана, познати продуцент и угоститељ.

Прочитајте још - Одавање почасти Малдену уз светске звезде

- Када смо се упознали 1957, рекао сам му да сам Југословен, а он мени да је Србин. Када се распала Југославија, слушао је вести и рекао ми: "Требало је да будеш Србин, то је нешто што никад неће пропасти" - присетио се Дан Тана једног од многобројних разговора са Карлом Малденом.


Новинар Александар Влајковић који је, у име "Српске везе" учествовао у овом пројекту, и коме је породица Малден поверила издавање ове књиге, мемоаре је упоредио са чувеним делом Михајла Пупина "Од пашњака до учењака":

- Обе књиге носе заједничку, значајну поруку - да успех почива на мукотрпном раду. Малденови мемоари додатно говоре и о златном добу Холивуда, чији је он био део, али и о љубави према српском народу.

Промоција књиге је увод у откривање споменика Малдену, 20. новембра, у кинотеци.


ПЕВАО У ЦРКВЕНОМ ХОРУ

У КЊИЗИ "Како сам успео", Малден је писао о свом успону у доба златног Холивуда, глумачким изазовима, великим пријатељствима, али и без задршке говорио о поносу на своје порекло.

Арбутина, Влајковић, Пантелић и Дан Тана / Фото В. Данилов

- Срећан сам што сам рођен у српској кући, што сам рођен у српској цркви, што је редовно посећујем, што редовно певам у црквеном хору и што могу да кажем да сам Србин - записао је Малден у својим мемоарима.