Немачка планира закон који би омогућио брже и ефикасније протеривање особа које се налазе илегално у земљи, пише немачки "Билд ам зонтаг".

Међу тим мерама је и она по којој би особе којима је одбијен захтев за останак у Немачкој биле дужне да пријаве ако ноћ не проведу на пријављеном месту боравка.

Мере подразумевају и то да подносилац захтева за азил своју пошту може да подиже само уз помоћ чип-картице чиме би се могло доказати да су и примили одлуку о протеривању из земље.

Министарство унутрашњих послова је демантовало садржај документа који је објавио "Билд" али је саопштено да се тренутно "интензивно ради" на закону о олакшавању протеривања, преноси Хина.

У међувремену, немачки министар унутрашњих послова прихватио је иницијативу неких савезних покрајина попут Саксоније, које се залажу за протеривање криминалаца и у Сирију.

"Тренутно интензивно испитујемо могућности протеривања у Сирију криминалаца и особа од којих прети опасност", изјавио је Зехофер у петак.

Коначну одлуку о том питању требало би да буде донета крајем новембра на састанку министара унутрашњих послова савезних покрајина.