ВИШЕ јавно тужилаштво у Крушевцу истражује пријављен случај силовања, који се наводно догодио у ментално заосталој породици у селу Доњи Катун код Варварина. Иза болничких решетака се нашао ментално оболели мештанин овог села Боривоје С. (60), кога је за кривично дело пријавила његова рођена сестра Борица С. (64), која такође има менталних проблема.

Због специфичности целе ситуације, истражни органи су пред правим изазовом како би утврдили шта се у ствари догодило под кровом ове породице. Борица је испричала да је прешла у братов део куће, како би се угрејала, јер њој није радио шпорет.


РОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Покушао да силује четворогодишњу сестру, пријавио га рођак!

- Нисам се надала, напао ме је, уплашила сам се -испричала је и "Новостима" Борица, која се, према нашим сазнањима, полицији обратила у петак. - Па, живели смо лепо пре тога, бринула сам о брату.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Рибар оптужен за сексуални напад,пробао да лажира своју смрт

Боривоје, који је, иначе, 100 одсто лишен пословне способности, одмах је по пријави приведен, одређена му је мера задржавања до 48 сати и спроведен је у Окружни затвор у Крушевцу. Како сазнајемо, у Вишем јавном тужилаштву одлучено је да се уради психијатријско посматрање, тако да се очекује да он буде пребачен у Специјалну затворску болницу у Београду. И лекарски налаз пријављеног силовања биће предмет вештачења.

- У пратњи полиције, пацијенткиња је дошла у Дом здравља -предочава за "Новости" др Јасмина Ракић, директорка ДЗ у Варварину. - Дежурни доктор је дао возило како би ради даље истраге жена била послата на Гинеколошко одељење Опште болнице у Крушевцу, јер код нас петком не дежура гинеколог.

Осим да повремено потегне за флашом, како сазнајемо, Боривоје до сада није имао сличних пријава. Од прошле године, судским путем му је додељен старатељ - рођак Радисав С., после чега је осумњичени остварио права на туђу негу и помоћ, а сређена му је и кућа.

- Он је пре тога примао неку помоћ, у то нисмо имали увид, то је узимала његова бивша жена, која је такође психијатријски случај - каже, између осталог, за "Новости" старатељ Радисав С. - Верујте да је живео као у праисторији, имао је исковане даске уместо прозора и неке черге. Није имао купатило, струју, није имао здравствено осигирање и није могао да се лечи. Све је то сада било регулисано.

Кућа у којој живе је у катастрофалном стању

Борица С. се, за разлику од брата, остварила као родитељ.Ипак, деца су јој одавно била одузета и одрасла су у Дому "Јефимија" у Крушевцу. Син јој се оженио и живи у Крушевцу, док је ћерка удата у Ћићевцу. Има и унуке.

- Њих двоје целог живота живе један поред другог, док су били млађи никакав инцидент није био пријављен - прича извор "Новости" близак истрази. - Брат је био под старатељском заштитом, а сестра је корисник социјалних права.

Борица С. у дворишту породичне куће


МЕШТАНИ НИШТА НИСУ ЧУЛИ

У Доњем Катуну многи нису чули за пријаву силовања. Чак су Борицу видели у уторак по селу како шета и како купује брашно. Припремала се да прослави Аранђеловдан. У дворишту породичне куће свуда су разбацана посечена стабла, делови отпада и лом. Ипак, братов дом затекли смо закључан, док је из Боричиног собичка куљао дим.