У ВИШЕМ суду у Сремској Митровици, у четвртак је Слободан Сладојевић (27) из овог града неправоснажном пресудом осуђен на 20 година затворске казне, због тешког убиства. Снежана Илкић (30) из Врдника, која се теретила за тешко убиство у помагању, добила је 10 година робије. Они су оглашени кривим за убиство старца Младена Илкића (76) из Врдника, иначе Снежаниног стрица, у ноћи између 5. и 6. априла прошле године.

У пресуди, коју је судија Марица Јолић прочитала пред оптуженима, између осталог се наводи да се Слободан, тадашњи Снежанин момак, те кобне вечери довезао колима у Врдник. Нашао се са девојком, а затим је аутомобил оставио мало даље.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тело убијеног старца на обдукцији

- Они су пешице дошетали до Младенове куће која се налази у Улици Мирка Лаћарца 2. Снежана је остала на капији да чува стражу, а њен дечко је провалио у собу оштећеног - наводи се у пресуди. - Он је старца ударио више пута по глави, затим га везао канапом и селотејпом, а након тога прекрио му је главу јастуком и са креветом окренуо наопачке. После тога се Младен Илкић угушио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ухапшени због убиства: Помогла момку да јој убије стрица

Слободан је у једној фиоци пронашао бели коверат са новцем, и из њега је Снежани дао 28.900 динара, док је остатак задржао. Колико је новца укупно било у коверти током судског процеса није тачно утврђено. Сведоци на суђењу су изнели да је старац и раније био на мети пљачкаша, те да је иза тог разбојништва била управо Снежана.

Жртва Младен Илкић

Након изрицања пресуде Слободану и рођаки Снежани, син убијеног Младена, Митар Илкић, изразио је незадовољство висином затворске казне.

- Свакако да ће мој адвокат поднети жалбу, на ову пресуду. Очекивао сам да ће убица бити осуђен на 30 година, а Снежана најмање на 20. Она је типовала, јер је мислила да се код мог оца налази много новца. Од прихода је имао само пензију, ни ја нисам знао колико је имао уштеђевине и да ли је уопште имао - рекао је за “Новости” - Митар Илкић.

Слободан и Снежана који су се током судског процеса бранили ћутањем, остају и даље у притвору Казнено-поправног завода у Сремској Митровици, све док их не упуте на издржавање затворске казне.


РЕКЛА ПА ПОРЕКЛА

ОПТУЖЕНИ Слободан Сладојевић је одмах на главном претресу оспорио оптужницу и рекао да остаје при свом исказу који је дао 14. априла 2017. године у тужилаштву тврдећи да није крив, те да нема везе са кривичним делом за које га оптужују. И Снежана која је два пута дала изјаву у току истражног поступка, изјаснила се да стоји иза последње од 19. септембра 2017. године, да није крива. Ипак, она је у првој изјави признала кривично дело.