ПРЕМА сазнањима "Новости", погинули Славиша Тешић (43) је пореклом из Станара, најмлађе општине у РС, која је пре одвајања припадала Добоју. После завршетка угоститељске школе, отишао је на рад у Београд, где се оженио и у браку са супругом Нафијом био пет година. Имају ћерку од две године, а са њима је живео и Нафијин син из првог брака, којег је, кажу Славишини пријатељи, прихватио као своје дете.

- Породица је чула за вест непосредно после трагедије и у понедељак отпутовала у Београд - рекао нам је Тешићев кум Лазо Зељић. - Син Слободана и Смиљке био је човек за пример. Добро је чинио свакоме ко би му се обратио за помоћ, али му очигледно судбина није била наклоњена.

Настрадали Славиша Тешић је две године радио у Београду за фирму која се бави уградњом природног камена.

- Одмах после несреће полиција ме је обавестила да је Славиша настрадао - прича директор фирме у којој је радио. - О томе сам обавестио његову супругу Нафију. Породица би данас требало да дође у Београд и идентификује тело. Сви су у шоку, а и ми овде, још не можемо да верујемо шта му се догодило. Заиста је био добар и вредан радник, прави мајстор. Овде је радио, зарађивао и издржавао породицу која живи код Добоја. Кад год је могао, одлазио је да их види.

Славишин директор каже да су му у полицији рекли да несреће не би било да је "дачија" ударила трамвај макар десет центиметара више или ниже.