БЕОГРАЂАНИН Владимир Д. (33) ухапшен је због сумње да је у суботу покушао да убије трудницу Олгицу Стевановић (35), као и још једну жену (62) тако што је пуцао на њих из импровизоване оловке-оружја. Само три сата након двоструког напада, полиција је пронашла осумњиченог који је прву жену ранио на стајалишту у Улици Аце Јоксимовића, а другу исте вечери у Улици Илије Стојадиновића. Наводно, мотив за двоструки покушај убиства лежи у томе што - мрзи мајку и све жене.

Како је саопштио МУП, сумња се да је трудници нанео тешке телесне повреде, тако што јој је у пределу леђа прислонио оловку из које је испалио малокалибарско зрно.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ДРАМА ПОСЛЕ ПУЦЊАВЕ И САМОУБИСТВА НА КАРАБУРМИ: Ушао са пиштољем у студентски дом

- Такође, сумња се да је В. Д. исте вечери у Улици Илије Стојадиновића испалио малокалибарско зрно из импровизоване оловке и у правцу шездесетдвогодишње жене којој је, такође, нанео тешке телесне повреде. Полиција је код ухапшеног пронашла импровизовану хемијску оловку-оружје којом је, како се сумња, извршио ова кривична дела - наводи се у саопштењу МУП.

Због сумње да је извршио кривична дела убиство у покушају и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду. Брзом и ефикасном акцијом припадника Министарства унутрашњих послова ова кривична дела су расветљена за само три сата.

Олгица Стевановић, жена у осмом месецу трудноће, која је те вечери прва упуцана, још увек се опоравља од ужасне сцене.


Олгица још у телу има метак испаљен из оловке -пиштоља

- Нисам му видела лице. Окренула сам се када сам чула репетирање. Никоме нисам ништа скривила. Метак је и даље у мени, боли ме рана, али шта да радим... Морала сам да изађем из болнице, имам децу о којој нема ко други да се брине - каже Олгица.

Њој је нападач пришао с леђа, а приметила је да је реч о високом мушкарцу црне косе.

- Те вечери сам, као и иначе, претраживала ствари по контејнеру, близу насеља у ком живим - прича Олгица, која живи од скупљања секундарних сировина. - У једном тренутку сам чула репетирање. Уперио је оружје у мене! Покрила сам се рукама, а он је пуцао! Одмах је побегао.

Пришао јој је комшија који је приметио да се нешто чудно дешава.

- Крви је било свуда. Уплашила сам се, нисам знала шта да радим - каже Стевановићева.

Управо тај комшија је позвао Хитну помоћ која је превезла жену у Ургентни центар, где су јој санирали повреде. С обзиром на то да је у осмом месецу трудноће, из предострожности, Олгица је требало да остане у болници на посматрању. Према њеним речима, изашла је на своју одговорност, јер има троје деце о којима сама брине.

- Име тог ухапшеног ми ништа не значи. Не знам ко је. Ни што би мени ово урадио - чуди се Олгица, којој ће лекари извадити метак из тела, након што се породи, пошто је то сад превише ризично.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У НОВОМ ПАЗАРУ: Ухапшен због сумње да је секиром напао младића (20) после свађе

ИЗБОДЕНА У ПРЕВОЗУ

ПРОШЛЕ седмице једна девојка је нападнута у градском превозу у Жаркову у вечерњим сатима. На линији за Лазаревац непозната особа је наводно ножем повредила двадесетдвогодишњакињу, којој је потом указана лекарска помоћ, пренели су београдски медији.