Министар за рад Зоран Ђорђевић изјавио је данас да није отишао на градилиште "Београда на води" где су пре десетак дана настрадали радници јер "тамо није место за министра рада", већ да је на место несреће изашла инспекција рада како би утврдила чињенице.

"Ја се нигде нисам појављивао... Мислим да тамо није место за министра рада. Инспекција рада изашла је и сваки пут кад се деси било какав инцидент дужност Инспектората за рад је да изађе и утврђи чињенице, да ли постоји кршење закона, а то су и урадили и то ће чинити и убудуће", одговорио је министар на питање новинара зашто се није појавио на месту несреће.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић коме је такође било постављено исто питање рекао је да је току дана планирао да оде, али да су му и рекли да тамо нема породица настрадалих и да зато није отишао.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРАГЕДИЈА НА ГРАДИЛИШТУ: У смрт са 70 метара висине (ФОТО)

"Сигурно да саосећам са породицама и желим да им изразим саучешће као што сам и кад се десила претходна несрећа. Мислим да су то страшне ствари и морамо све урадити да се то не понови", рекао је градоначелник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРАГЕДИЈА У ЛУЦИ БЕОГРАД: Погинуо радник

Министар Ђорђевић је прошле недеље изјавио и да ће извештај о несрећи у којој су настрадали радници на градилишту "Београда на води" бити објављен када за то буду дали дозволу МУП и Тужилаштво коју су цео случај преузели.

Ђорђевић је рекао да је инвеститор одмах после несреће за разлику од других инвеститора дао потпуну информацију о томе шта се деслио на градилишту као и да су радници били пријављени, обучени и премљени за рад.

Двојица радника, пословођа и помоћник геометра, погинула су 14. септембра приликом пада са 22. спрата зграде на градилишту "Београда на води".