ПОРОДИЦА малог Душана Тодоровића који се лечи од карцинома на једној клиници у Шпанији је открила идентитет тајног дародавца који је директно на рачун клинике у Барселони уплатио преостали износ од 71.000 евра. У питању је репрезентативац Србије и фудбалер Манчестер јунајтеда Немања Матић!

Душанов отац је из Барселоне поручио да ће малишану ускоро почети терапија:

- Сви се молимо Богу да терапија почне да делује. Верујемо да желите да знате ко је анонимни уплатилац. У питању је господин Матић. Немања Матић коме се и овим путем захваљујемо од срца. Да не набрајамо појединачно и из тога направимо пропуст, желимо да се захвалимо апсолутно свима који су на било који начин уз нас! Дуки је ујединио људе, Дуки је спојио неспојиво. Драги људи, исти, слични, различити, хвала вам још једном на свему! Још једну молбу као родитељи имамо, а то је да у миру наставимо нашу борбу, а то је борба за Дукијев живот што нам је први и једини циљ! ХВАЛА ВАМ - написала је породица Тодоровић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРВА СЛИКА МАЛОГ ДУШАНА ИЗ БАРСЕЛОНЕ: Дечак храбар у најтежим тренуцима

Мали Душан Тодоровић из Кушиљева код Свилајнца је практично дигао Србију на ноге и ујединио је у намери да што пре почне лечење од карцинома.

Иначе, ово није први хумани гест Немање Матића. Познато је да у свом родном Врелу крај Уба, још из времена док је играо за енглески Челси практично помаже најугроженије комшије којима у локалној продавници покрива вишемесечне рачуне за најосновније животне намирнице. Истовремено, Матић је недавно финансирао реконструкцију стадиона у Убу који је понео име Драгана Џајића. Убљани су му се одужили на симболичан начин тако што су у мају ове године дали једној улици име по њему.

Интересантно је да Матић константно улаже у Србију и свој родни крај, па је тако са братом Урошем изградио савремену "Фудбалску академију Матић" која у Убу испуњава највише европске стандарде по квалитету.

Потез Немање Матића који је самоиницијативно открила породица Тодоровић је само доказ колико су поједини спортисти велики људи и добротвори!

НЕЋЕ МЕСИЈА НЕГО МИЛЕТИЋА

ПОШТО се болница у којој се лечи Душан налази близу стадиона Барселоне, лекари су га питали да ли би хтео да му доведу у посету Лионела Месија, Пикеа или неког трећег аса Каталонаца. Одговорио је одрично, и рекао да хоће једино десног бека Партизана Немању Р. Милетића, који му је омиљени играч.