ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић уручила је у четвртак председнику Владе Грчке Алексису Ципрасу писмо у којем се упозорава на последње потезе Приштине и одлуке којима се крше постигнути договори, регионалне иницијативе и међународни споразуми.

Како је недавно одлучила наша влада, дописом који ће данас бити прослеђен и представницима власти осталих светских држава, сви треба да буду упознати са потезима Приштине који се косе са свим договорима, нарушавају мир и стабилност и блокирају дијалог.

Са грчким колегом Брнабићева се састала уочи заједничког учешћа на панелу у оквиру трећег Солунског самита, а претходно је била у Софији на Европском стартап самиту, где је разговарала са премијером Бојком Борисовим.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Брнабић: Привреде засновати на иновацијама и стартаповима; Велики пријатељски гест Бугарске на гласању у ЕНТСО-Е


- Подршка Бугарске Србији на гласању у Европској мрежи оператера за пренос електричне енергије, где је онемогућено да Приштина управља српским ресурсима на северу Косова и Метохије, представља велику услугу и пријатељски гест - рекла је Брнабићева свом колеги, која је захвалила и премијерима Македоније и Црне Горе, Зорану Заеву и Душку Марковићу, што су били уздржани на том гласању.

Иначе, премијерка је у Солуну посетила војничко гробље Зејтинлик, где је са чуваром, деда Ђорђем попила ракију у част палих ратника. Он је пренео поруку да војнике не заборавимо и да чувамо оно што имамо.