Председник тзв. Косова Хашим Тачи тврди да је руском председнику Владимиру Путину током сусрета у Паризу рекао да нису "ни пријатељи ни непријатељи", а да је Путин наводно рекао да је "промена руског става према Косову осетљиво питање".

Прочитајте још: ТАЧИ НА ТВИТЕРУ О ''РАЗГОВОРУ СА ПУТИНОМ'': Причали смо о нормализацији односа са Београдом; Његов став је јасан: Ако постигнете мировни споразум, Русија ће га подржати

РТК2 на српском језику преноси да је Тачи у синоћњем интервјуу за "Клан Косова" оценио да је "састанак са Путином недостајао Косову на међународној сцени" и да је то "велико достигнуће" и корак за косовску дипломатију.

Према тврдњи Тачија, "став Русије према Косову треба да се мења" и да је "састанак са руским председником био разумљив у том правцу".

Прочитајте још: ПРИШТИНА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ПЛАНА ОКО "ВОЈСКЕ": "Нишане" север


"Био је коректан састанак, нормалан, без неког посредовања. Ово је први састанак између Косова и Русије на институционалном нивоу. Мислим да је ово корак напред у односима са Русијом. То је добро за обе земље, за мир и стабилност убудуће", рекао је Тачи.

Он је додао да са Путином није разговарао "о конкретним стварима, детаљима".

"Разговарали смо о општим аспектима и могућности да Русија мења свој став према Косову. Путин је истакао да је ово осетљиво питање. Нагласио сам да нисмо ни пријатељи ни непријатељи, али можемо да имамо нормалне и коректне односе као и остале земље са Русијом", рекао је Тачи.