ДВА непозната разбојника у Приједору у понедељак, нешто пре 17 часова, у Улици Милоша Обреновића, напала су благајника Радне јединице за поштански саобраћај Приједор и отела му 53.000 КМ, саопштено је из Полицијске управе Приједор.

До разбојништва је дошло у близини главне поште, када је благајник кренуо до банке да преда пазар.

- Увиђајем је утврђено да је непозната особа, након што је пришла оштећеном, уз употребу физичке снаге отуђила новац у износу од око 53.000 КМ, а затим се са другом непознатом особом која се налазила на мотоциклу, удаљила с лица места - наводи се у саопштењу ПУ Приједор.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пљачка поште у Кнежици

О овом догађају огласило се и предузеће “Поште Српске”. У њиховом саопштењу се наводи да је благајника овог предузећа у предаји пазара спречило лице које је на глави имало кацигу са затамњеним визиром. Нападач му је отео новац из руку и побегао са саучесником који га је чекао на плавом скутеру, без регистарских ознака.

Приликом напада, благајник је пружио отпор, када је задобио лакше телесне повреде, након чега му је указана медицинска помоћ.


НАСТАВЉЕНА ИСТРАГА

О РАЗБОЈНИШТВУ је упознат дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор, уз чију сагласност полицијски службеници Полицијске управе Приједор предузимају мере у циљу расветљавања овог кривичног дела, поручују из приједорске Полицијске управе.