Кристи Вотсон из Викторије у Аустралији одлучила је да слике своје мртворођене бебе објави на Фејбуку. Дечак је преминуо када је срце престало да му куца у 32. недељи. Она се одлучила на овај потез надајући се да "ниједна мајка, ниједна породица неће проћи кроз бол и губитак" какав је она искусила, пише Мирор.

Двадесетогодишња девојка, запослена у једном кафеу, рекла је да је било тешко било помирити се с чињеницом да је трудна и самохрана. Трудноћа је дошла после три тешка побачаја, али она то зове "најлепшим искуством".

Молила се да њено тело буде јако да онда када није веровала да то може, али у 26. недељи трудноће осетила је да нешто није у реду.

- Знала сам да нешто није како треба, од ужасне натечености стопала, лица и руку, главобоља које су трајале недељама, замућеног вида, крвног притиска који је ишао горе доле, знала сам да ово нису само нормални симптоми трудноће. Али после безброј посета лекарима, боравака у болницама, чак и контакта са новом болницом због другог мишљења, речено ми је да је то све нормално.

Кристи тврди да је следећих шест недеља упорно враћана кући пошто би лекарима испричала своје здравствене тегобе. Све док једна сестра није села у дно њеног кревета, било је то у 32. недељи и пет дана трудноће, није знала да има прееклампсију, стање које изазива висок крвни притисак и протеин у урину.

Три дана касније, индукована је и дошло је до 12-часовног порођаја када је коначно узела у наручје своју беживотну бебу, коју је назвала Кејсен. Окупала га је, обукла и полегла у колевку испуњену медведићима.

- Празном кревецу у који мој син никада неће лећи, књигама које му никада нећу прочитати, омиљеном оделцету које никада неће обући, а све због тога јер ме нико није саслушао. Идем кући празним руку, сломљеног срца коме ће требати много времена да исцели.

Свој објаву је завршилка апелом свим трудницама, да слушају оно што њихова тела покушавају да им кажу - и инсистирају да их доктори прегледају све док немају одговор.

- Молим вас, слушајте своја тела, знам да неки људи не морају да прођу кроз стрес кроз који сам ја пролазила у недељама које су водиле смрти мог сина. Морамо да бринемо и о себи и не могу да замислим да нека друга мајка мора да осећа као да је изневерила своје дете, као што сам то ја.

Прееклампсија је стање које погађа труднице у другом делу трудноће или убрзо пошто се породе. Ову компликацију карактеришу висок притисак, отоци и беланчевине у мокраћи.