Фејзулах Авдић, пореклом из Босне и Херцеговине, имао је седам година када је избегао у САД, где и данас живи, а са 27 завршио је на Форбсовој најутицајнијих људи млађих од 30 година, за 2019.

Прочитајте још: ВРАЋАЈУ СЕ ИЗ СВЕТА НАШИ ВРХУНСКИ СТРУЧЊАЦИ: Знањем помажу својој земљи

Он је проглашен за једног од младих лидера на које посебно треба обратити пажњу у наредним годинама.

"За овакав успех увек је заслужан велики труд једног тима и захтевао је напоран рад и залагање свих, од оних који су ту још од почетка, до недавно запослених или оних који су прешли на друга места", казао је Авдић, који подружницу фирме има и у Сарајеву, пренео је сарајевски портал Klix.

Очекује се да ће Авдићева компанија Stryker Logistics, која се бави логистичком подршком и брокерством, са седиштем у америчкој савезној држави Кентаки, у Бовлинг Грину, премашити зараду од 15 милиона долара ове године.

Магазин Entrepreneur је такође, ове године, именовао ову компанију за једну од најбољих америчких подузетничких компанија.

"Много сам поносан на све своје колеге и раднике и задовољство ми је што и сами могу уживати у успеху где се препознаје њихов тежак рад и залагање, јер они то сви заслужују. Такође, мој најважнији тим је моја породица без чије подршке бих био потпуно изгубљен у овом свету."

Поред пословних успеха, Фејзулах Авдић у приватном животу радост дели са супругом Анелом и ћеркама Нејли и Амину.