Суоснивачи Инстаграма, апликације за размену фотографија, коју је купила друштвена мрежа Фејсбук, саопштили су да су поднели оставке, потврђујући ранију информацију Њујорк тајмса.

Кевин Систром, актуелни генерални директор Инстаграм и Мајк Кригер, директор за технолошка питања, креирали су ту апликацију 2010. године.

"Мајк и ја смо захвални за посленђих осам годима у Инстаграму и шешест година у Фејсбуку... Одлазмо да поново испитујемо нашу знатижељу и креативности", написао је у саопштењу објављеном на вебсајту фирме Систром.

Он је рекао да су њих двојица спремни да отворе ново поглавље.

Прочитајте још - ''Инстаграм'' додаје пречицу за емотиконе

Није навео прецизне разлоге за одлазак док више америчким медија приписују одлазак неслагању с шефовима матичне куће Фејсбука.

Инстаграм је у јуну објавио да је прешао праг од милијарду корисника, пошто је посебно профитирао од растуће популарности међу младима.

Инстаграм је креиран 2010. а затим га је Фејсбук купио, 2012. године, и то за милијарду долара. Инстаграм је под подстицајем Фејсбука у великој мери уновчио свој велики број корисника, додајући рекламе и друге спонзорисане садржаје.

Двојица суоснивача WhatsApp-a, друге апликације коју је Фејсбук купио, Јан Кум и Брајан Ектон напустили су Фејсбук у мају 2018, односно 2017. године, због неслагана с шефовима Фејсбука око поверљивости података и увођења реклама на апликацију, пренели су медији.