УЛАЗИМО ли у еру фантазмагоричног оружја које ће утицати на психофизичко понашање људи? Развијају ли највеће светске силе фантастична психотрона супероружја достојна најексцентричнијим из "Звезданих стаза" или "Матрикса", које човека могу учинити зомбијем или му променити свест?

Иако делује као теорија завере, постоје подаци о раду на стварању високофреквентних и нискофреквентних генератора кодирања мозга, биолокационих уређаја, коришћењу хемијских и биолошких средстава у циљу симулирања одређених психолошких реакција. Oве технике се држе у тајности, али и када се о њима нешто сазна, просечан човек тешко да је у стању да појми да су оне могуће, јер све то превазилази и најсмелије романе научне фантастике.

- У новије време, злоупотребом научних знања о утицају електромагнетног зрачења на људску свест и рад мозга, контрола ума добила је нову димензију, у којој се примењују и магијски поступци. Познати су под називом техномагија, комбинација магијских поступака и електронских дејстава у циљу контроле ума - објаснио је Миодраг Станковић, аутор књиге "Контрола ума психотронским оружјем". - Последице деловања електромагнетног оружја на људски мозак најчешће су узнемиреност, умор, несаница, главобоље, али и мигренозно "зујање" у ушима праћено високотонским завијањем.

ПСИХОТРОНИКА је усмерена првенствено на методе повезане са применом техничких средстава којима се утиче на свест, као што су наведени генератори. У овом тренутку је још рано да се говори о активној употреби психотроног оружја као средства психолошког рата, иако стручњаци у тој области, како кажу, чине све што је могуће да би максимално искористили све што је макар минимално разрађено.

Признање Јурија Леонова, научника и депутата државне Думе, да је у Русији усавршено "психотронско оружје", којим се у потпуности могу "читати" нечије мисли, "износити" из психе, модулирати и мењати по жељи, својевремено је изазвало прави шок. Леонов је, како је рекао, и сам до распада СССР учествовао у развоју овог оружја. Тврдио је да се преко "психотроног генератора" могло лако утицати на Бориса Јељцина, без обзира на чињеницу да је био окружен са неколико прстенова обезбеђења и да су појединци тако и управљали његовом психом, "наређујући" му шта да ради.

ИСТРАЖИВАЊА из области биолошких и психолошких ефеката излагања микроталасном зрачењу још од педесетих година, од пројекта "Пандора", у жижи су интересовања и Пентагона, ЦИА, Министарства за енергетику и Националне агенције за безбедност САД. Кажу да су амерички научници успели да изазову шизофрене сензације и "слушање гласова" који долазе са стране. Ови експерименти подстакли су америчке научнике др Роберта Бекера и Герија Селдена да у књизи "Електроника тела: електромагнетизам и основа живота" напишу да таква опрема има очигледну примену у тајним операцијама створеним да циљану особу уз помоћ страних гласова направе лудом, или да програмираном испоруче инструкције којима се не може ући у траг.

Забележено је и да је успех КГБ зависио од широке употребе информативних мрежа и агената провокатора, а, заједно с успоном Брежњева, и од коришћења дрога и психијатријских лекова у циљу манипулације и контроле.

ПОРЕД праћења, прислушкивања, претњи, стављања на црне листе и осталих сличних тактика, КГБ је користио и електронику, тачније "технологију усмерене енергије" да би поделио и изоловао становништво, ширио страх и ућуткао дисиденте.

Десетине људи се жалило да су били узнемиравани и злоупотребљавани од америчке, али и руске власти. А, нека од потенцијално најопаснијих оружја данашњице, тврде војни стручњаци, развијена су паралелно и у Русији, и у САД. Није тајна да је Влада САД умешана у овакве експерименте.

- У новије време злоупотребом научних знања о утицају електромагнетног зрачења на људску свест и рад мозга, контрола ума добила је нову димензију, у којој се примењују и магијски поступци. Техномагија се заправо односи на примену магијских поступака и електронских дејстава у циљу контроле ума - каже Станковић.

ИСТОРИЈА је препуна догађаја у којима су актери користили магијске ритуале и чини. На пример, побуну у Таи Пингу у Кини водили су људи који су се представили као браћа Исуса Христа, "боксери" су веровали да психокинезом могу уништити топовско ђуле на великој удаљености... Посебна тема је примена парапсихологије у војсци, од хипнозе, преко елепатије, прекогниције, телекинезе - уопште ефеката езотерије у војне сврхе. Та, по много чему табу област, скривена је, кажу, у сефовима са "седам брава".

- Многе негативне одлуке против српског народа су донесене на датуме који се поклапају са онима када је српски народ страдао током историје, а забележени су у колективној свести. Такве одлуке донесене су и на датуме који су у вези са култом рата и крви - 20. и 30. август су дани рођења и смрти Адолфа Хитлера - запазио је Станковић. - На тај начин се не утиче само на снагу српског бића у циљу слабљења колективне моћи, него и на индивидуалном плану. То срозава дух и изазива страх, а тако се умањује кохезивна моћ и сила заједништва међу припадницима српског националног корпуса.

МИОДРАГ Станковић, као пример, наводи да је ЕУ признала БиХ 6. априла 1992, на дан бомбардовања Београда у Другом светском рату. Напад на бившу Републику Српску Крајину почео је 30. априла 1995, а тај дан кад је Хитлер починио самоубиство, познат је као "Валпургијска (вештичја) ноћ". Истог датума проглашено је гашење Српске Крајине. На Лазареву суботу, 19. априла 1997, на међународном скупу у Бечу, покренуто је питање Косова, а 24. марта 1933. Хитлер када је проглашен за канцелара Немачке, отпочео је напад на Србију и СРЈ.

- Много је магије подударности у наведеним бројевима и датумима да би то била случајност - закључује Станковић.

Заговорници истраживања менталне сфере тврде да, уколико микроталасна радијација може да послужи као носач гласних порука и ако пулсирајући микроталасни аудиограми стварно могу унети мисли у умове људи, то треба да знају сви стручњаци из обавештајних и војних служби. Верују, због тога, да је свет на прагу револуције шпијунаже, јер технике менталне пројекције временом омогућавају значајно побољшање тачности прикупљених података.


ЗАМЕНА ИНФОРМАЦИЈА

- ПРОФЕСОР др Игор Смирнов је показао и научно доказао да је људску свест могуће променити извесним инструментима и то заменом негативних информација позитивним преслагањем, на сличан начин како се преслажу лего-коцке - каже Станковић. - Могуће је из личности човека уклонити разне фикције, заблуде, умишљеност, илузије, осећај кривице и гриже савести. Информацију о човеку који је умислио да је болестан, могуће је заменити информацијом да је здрав. Негде пред смрт, како кажу упућени, Смирнов је рекао да је конструисао апарат за контролисану измену личности човека, што је свакако једно од најопаснијих оружја у домену психотроног рата.