После увођења нових прописа о техничком прегледу возила, ваљало би увести и сличну нову процедуру, а уз помоћ које се утврђује да ли су и возачи и пешаци, као и остали учесници у кретању по улицама, ходницима и просторијама уопште, у могућности да то и чине. Ови прегледи би се организовали да би се утврдила способност грађанства за убрзано кретање унапред, а које се очекује у наредним годинама, јер је на крилима свеопштег бољитка тако нешто сасвим могуће.

Елем, ови прегледи ће се вршити на следећи начин:

1. На почетку прегледа сваки прегледани ће бити стављен на канал. То може бити било који канал домаћих телевизија, где ће код сваког грађанина бити прегледан однос његовог вешања и лежања: што више се буде лежало у каучу испред канала и са уживањем посматрало то све лепо и шарено, а што мања буде била жеља да се човек обеси кад види шта гледа, то ће бити утврђена већа његова техничка исправност. Пожељно је да непосредно пре силаска са канала грађанин зна ко се с ким у најгледанијем програмском садржају спанђао и какав то шири друштвени значај има, а с обзиром да ће поводом тога да гори интернет и да се усхићују фанови, па да нешто не пропусти.

2. По силаску са канала, грађанин се упућује на преглед сигнализације. Уколико се с његове стране сигнализира било какво незадовољство - а поготову оно садашњом ситуацијом - то се има сматрати технички неисправним и испитани се шаље на неопходну поправку све док се не буде сигнализовало, је ли, задовољство. Сазнавање информација о привредном расту, повећању запослености, отварању 2 километра пута (било ове недеље, на радост) свакако могу помоћи процесу опоравка. За оне опозиционо оријентисане, инспирација за задовољство може се вратити сазнавањем информације о делимичном уједињавању делимичне опозиције. Јер није битно, на крају крајева и за крајњу нужду, из којих извора се задовољство сигнализира. Каква су времена, свако је добро.

3. Након провере сигнализације, грађанин се упућује на преглед својих осталих грађанских карактеристика, сем Службиних, које се не рачунају. Па рецимо, ако се утврди на било који начин настала упрљаност (а то хоће, код појачане примене логике, радозналости или принципијелности) техничка комисија га има вратити на допунско прање, од чега је испирање најважније. Препоручује се испирање мозга, таблоидима. Утврђивање степена исправности утврђује се недостатком сећања на то шта се десило и ко је шта изјавио или учинио у било ком периоду већем од недељу дана. Сећања на периоде од пре једне деценије или евентуално на догађаје и људе са краја прошлог века тек никако не долазе у обзир и траже додатно испирање.

4. Провера сигнализације претходи најважнијој провери, а то је провера делова. При провери делова грађани се испитују по питању тога који би делови Србије могли послужити за разграничење са Косовом и који се делови те назови државе траже заузврат. Потом, провера делова подразумева и да ли је делимична подршка политици евроинтеграција или је она потпуна у свим својим деловима. И на крају провере делова грађанин се подвргава испитивању могућег деловања по питању евентуалног расписивања избора заједно са референдумом, те сходно томе и ком делу бирачког тела би грађанин припадао - оном гласачком делу или оном апстинентском делу. А што ће се на делу и видети.

Технички преглед грађана се завршава прегледом документације и провером донетих и притом уплаћених уплатница за таксе, порезе и доприносе. Од докумената се очекује оверена потврда о мирењу са судбином, попуњен образац за понашање по планираном обрасцу, изјава о недавању изјава по питању нових наврат-нанос донетих прописа, уредби и закона. У једном примерку се доноси и поднесак о примереном подношењу административне и бирократске маштовитости, као и извод о извођењу избегавања нервног слома по тим и свим осталим питањима.

Пауза на шалтеру за предавање документације је у непознатом термину и непознатог је трајања. По добијању дозволе, грађани могу да наставе да се саобраћају у правцу боље будућности.

До новог прописа, прописан поздрав свим надлежнима за ову нову процедуру.