Српски фудбалер Никола Миленковић рекао је да није очекивао позив у репрезентацију и да ће дати све од себе да се наметне селектору и да путује на Светско првенство.

- Имам позитивну трему. Саиграчи су ме заиста сјајно прихватили. Веома сам поносан и срећан, велика ми је част што сам део феноменалне екипе. Влада одлична хемија међу играчима. Посвећени смо и дајемо све од себе да се спремимо најбоље могуће - рекао је Миленковић новинарима у Старој Пазови.

Репрезентација Србије спрема се за Светско првенство у Русији, а Миленковић је један од 27 фудбалера који ће конкурисати за 23 места.

Миленковић је дебитант и заједно са још неколико играча морао је да пева пред екипом, што је традиција коју сваки новајлија мора да уради када дође у тим. Млади фудбалер Фиорентине је рекао да му је било непријатно, али је уз осмех истакао да му је "много лакше" сад када је то прошло.

Никола Миленковић је казао да има много тога да научи од репрезентативаца Србије.

- Треба бити посвећен и дати све од себе на тренинзима, са амбицијом да се наметнем. Селектор одлучује ко ће ићи на Светско првенство. Наше је да дајемо све од себе, а његова реч је последња - казао је он.

Како је рекао, није веровао да ће добити позив селектора Младена Крстајића.

- Искрено, нисам веровао. Посебно због тога што првих неколико месеци нисам играо у Фиорентини. Давао сам све од себе да се изборим за своје место у клубу, искористио сам указану шансу. Прошла сезона је завршена најбоље могуће - рекао је Миленковић.

Он је навео да је у Италији сазрео од кад је отишао из Партизана, посебно на тактичком и физичком плану.

- Мислим да сам много напредовао као играч.

Никола Миленковић је пред почетак прошле сезоне прешао из Партизана у Фиорентину, за коју је одиграо 17 утакмица, 16 у италијанској Серији А и једну у националном Купу.