ПРАВЕДНИ, дуготрпељиви и многомилостиви Доналде, владару Америке проклете,

Ти који си се неочекивано узнео у Овалну собу, место оралних сочињенија нечастивога Била и сагрешиве Монике, само Ти представљаш оваплоћење дугодеценијског молебана нашега да на чело Америке проклете дође неко ко неће бити Сотона према нама анђеоскима.

Ти који си се оженио прелепообученујушчом и презгоднујушчом Меланијом, а која ће Ти једном свакако на мапи светској показати у ком се делу света уопште налазе Балкан и Србија, Ти једини можеш прекинути патњу нашу четвртвековну.

Ти једини који својим делањем можеш доказати да нисмо стајали са погрешне стране Берлинскога зида, нити на погрешном делу реда за улазак у Европску унију, Ти дај нам снаге да издржимо још мало док се права природа Твоје политике не укаже и док се неки нови Стејт Дипартмент не васпостави.

Ти који си саставни део сваке насловнице свакога нашег сензационалшчего и скандалознујушчего таблоида, Ти који си један једини а који ћеш на тим истим насловнијем странама истовремено и Косово узети и Косово вратити, Ти нам помози да се одупремо искушенијима Бриселскога преговаранија и да не потпишемо све оно на шта нас Луцифери унијатско-европски свакодневно приморавају.

Ти који си из позлаћене куле своје дошао и одрекао се бизниса својега профитабилствујушчего, Ти који си ријалитије своје оставио да би ријалити политику први на свету овоме васпоставио, Ти путем Твитера Твојега и за нас упути понеку реч охрабренија и укажи нам се на лајни са подршком дугожуђеном.

Ти који си Хилари омражену у пепео неолиберални и неоконски претворио, те који због тога сада можеш ИСИС злочиначки војном силом својом у прах самлети, Ти мудрошћу својом бесконачном утврди ко се још против фундаментализма алкаидског и осталога борио, па га обаспи сваком благодети, како политичком тако и економском.

Ти који си спречио да после црнца Америка још и жену председника за председника добије, те који ћеш такав са Путином мир на Земљи склопити, Ти нас предај руском утицају, а што ће можда помоћи да и некога новог Мига добијемо, а не само ове што су са ремонта долазавши.

Ти који ћеш Америку поново у велику претворити, Ти који ћеш Кини царину високу ударити и глобализацију мрску тако прекинути, својим успесима и нама покажи како да фабрике изнова подигнемо, како да привреду из транзиције воздигнемо, како да нека сила, па макар регионалствујушча, и ми постанемо.

Ти који си потезе тек повлачити почео, те који ћеш зидом огромним Америку од Мексика одвојити, Ти нам реци како да се са мигрантима својим изборимо и где зид свој да поставимо, усред овако незгоднога географскога положаја између Истока блискога и Немачке избегличке.

Ти који си председничке изборе иза себе оставио, Ти нам снагом амбасадора својега - по могућству некога новога - у овом мраку неодлучности покажи какав нам је то председнички кандидат потребан, да престанемо слике из Шилерове једни другима објављивати и испод појаса се по конференцијама за штампу ударати, те да на тај начин Премијера нашега из мука унутарпартијских и унутарслужбинских избавимо.

Ти који једини сада јеси на Вашингтонске небеси, Ти који си једини изабрани од многијех председничких кандидата и коме је Колинда на огради висила, Ти политику своју ускоро покажи, да вакуум овај престане, у којему возове иконопишемо и ракетне системе купујемо на овој беспарици, сами себи и својој креативности препуштени, без оријентира западнога кога имасмо све ове године.

Ти узданице наша једина, огласи се и јави се, да једном заувек сазнамо јесмо ли ми већ Трампове наше одавно бирали, па нам се сада у репризи далекој указујеш; или си чудо неко невиђено коме се оправдано надамо и неумерено молимо. Јер велик је свет, далека је Америка, рат се канда неки помаља, а нама ваља знати шта са нама чинити. Казуј, показуј и указуј, јер ми другога спасиоца у новијој историји, сем Тебе, немамо.

Амин.