УКОЛИКО се канцер локализује, имуни систем организма може да се избори са њим. Али, када се канцерозни процес рашири на више органа, онда је та борба изузетно тешка. Али није немогућа.

"Канцерозне ћелије производе и луче (као продукт свог метаболизма) милионе молекула ензима који као маказе секу колагенску матрицу, везивно ткиво које окружује ћелију. Канцерозне ћелије из јетре користе ове ензиме да праве мале рупе у зидовима крвних судова и тако улазе у крвоток. Тако се канцерозне ћелије (боље рећи гљивичне форме у канцерозним ћелијама) транспортују до других ћелија и органа, као на пример до плућа, и ту се настане, размножавају се без контроле и стварају нову канцерозну израслину", описује овај процес др Александра Нијдвицки из Rath Foundation, организације коју је основао немачки лекар и биохемичар др Матијас Рат. Он се већ деценијама бави ћелијском медицином и био је блиски сарадник у познатим научним истраживањима која је са витамином Ц вршио двоструки нобеловац Лајнус Полинг.

ПОДСЕТИМО још једном на то да су ензими специфичне протеинске творевине, (још) неформиране бактерије, у којима функционише само пробавни систем. Има их практичмо свуда. Где год има протита (честица живота) има и ензима. Они су кључни у свим метаболичким процесима.

"Функција везивног ткива је не само да врши механичку потпору за друга ткива, већ представља једну авенију за комуникацију и транспорт енергије између различитих ткива. Главни типови ћелија укључени у имунолошку одбрану су нађени у везивном ткиву", наглашава др Матијас Рат.

Ћелијска хранљива солуција доктора Матијаса Рата је направљена да заустави ширење канцера (метастазу) тако што зауставља разарања колагенске матрице (везивног ткива) од стране ензима које активирају канцерозне ћелије. Солуција доктора Рата се састоји од: две амино кислине, L-Lysine и L-Proline, плус витамин Ц и једна супстанца из зеленог чаја, polyphenol catechin, познат као epigallocatechin gallate (ЕГЦГ). Ова солуција се користи као допуна у било ком третману за рак.

ОПТИМАЛАН процес енергетског протока веома је прецизно одређен биолошким програмом којим је обухваћена свака ћелија. Доктор Матијас Рат, на основу својих проучавања, верује да се унос енергије мора вршити на два нивоа: први ниво енергетски припрема ћелијску "фабрику" за унос и прераду енергетских сировина, а други део је обрада енергетских сировина из којих ће се енергија редистрибуирати у све органе. Сликовито речено - ако је централни део ћелије "фабрика"која користи ћелијске енергенте за рад, њих није довољно само имати на располагању, већ их треба и "потпалити" како би се "кували".

За ову "потпалу" ћелијске фабрике мора се ослободити биоенергија која се складишти у митохондријама. У стварању ове биоенергије ангажовани су микронутријенти, где спадају витамини, минерали, елементи у траговима, аминокиселине, док се као сировине за обраду уносе макронутријенти - протеини, угљени хидрати и масти.

Ћелијска "фабрика" не може довољно да се "потпали" и сировине које у "фабрику" улазе не обрађују се адекватно. Са друге стране, многе неадекватне сировине, као на пример засићене масти, стварају тешку "прљавштину" и ометају растварање корисних масти у води.

Тако се недостатак микронутријената манифестује већ као узнапредовала болест. Једна таква болест је тумор, тврди доктор Матијас Рат. А ми смо већ видели код других истраживача да канцерозна ћелија производи веома малу биоенергију.

У КАНЦЕРОЗНОЈ ћелији сировине које стигну на прераду не сагоревају већ почињу да ферментирају. Посегнути у таквом случају за допунским уносом микронутријената - витамина и минерала није довољно. И то је суштина истраживања које је радио доктор Матијас Рат.

Микронутријенти делују у процесу "потпаљивања фабрике" на једној веома прецизној подели задужења, просто - они раде тимски и само ефекат њиховог заједничког деловања је адекватна енергетска потпала ћелијске "фабрике". Овај процес је доктор Рат дефинисао као синергијско деловање микронутријената.

Витамин Ц је један од кључних микронутријената, а не може се произвести у људском организму, тврди наука. Зато је основни начин деловања доктора Рата концентрисан на превентиви и то сталним уносом ових хранљивих састојака, не појединачно, већ у адекватној комбинацији (по формули) у зависности од специфичних потреба организма односно начина трошења и поновног пуњења енергијом. Ово формулисање микронутријената је доктора Рата довело и до открића формуле којом се може зауставити прекомерно лучење одређених ензима у канцерозној ћелији који су испали из кооперативног процеса па разорно делују на околно везивно ткиво (колаген) и шире канцер.

ЧИМ је формула доктора Матијаса Рата показала прве резултате и ефекте у заустављању метастаза канцера, он и његова екипа су се нашли на тапету фармакобизниса. Настојали су на сваки начин да га због овога дискредитују, а резултате његове витаминске формуле обезвреде.

Али ни др Рат им није остао дужан па је преко своје приватне фондације, Rath Foundation, јавно изнео жестоке оптужбе на рачун организованог и погубног деловања фармакомафије у Западној Европи која сва истраживања у ћелијској медицини изокреће тако да себи доносе профит, а милионима људи широм света нове болести. У овој борби коју Рат води већ две деценије све више се чују и гласови других лекара који схватају да ћутање о погубном деловању фармацеутске мафије има заиста драматичне последице те да се од пацијената праве заморчићи и инвалиди, а од лекараџелати, јер многи не схватају колико су многе терапије отровне.

Др Рат је морао и да напусти Немачку због притисака и преселио се у Холандију. Његови витамини не налазе се у продају у дрогеријама, већ је морао да направи сопствену дистрибутивну мрежу. Део мреже је обухватао и Србију и Босну и Херцеговину и подаци о његовим формулама се могу наћи на интернет-сајту vitamini.rs.


МЛАДИ КРАВЉИ СИР ЛЕЧИ КАНЦЕР

МОРАМО да споменемо, бар укратко, још једног немачког биохемичара и фармаколога, докторку Јохану Будвиг, која је годинама сматрана за врхунског европског научника у истраживању рака.

Умрла је 2003. у 95. години живота. Седам пута је била номинована за Нобелову награду. Можете већ претпоставити зашто је није добила и ко је лобирао против ње. Одговор је једностван фармакомафија, јер њен третман у лечењу канцера њиховом бизнису не би донео ни цента.

Веровали или не "тајна" формула на којој је докторка Будвиг засновала свој лек против рака је посебна дијета у којој окосницу чини комбинација младог крављег сира и ланеног уља. И то није случајно.