(ЗА СЛУЧАЈ да званични сценарио дочека кошаркашке репрезентације Србије не постоји)

* Сва три реновирана Мига 27, уз помоћ нових акумулатора, пресрећу путнички авион у коме се налазе кошаркашки репрезентативци Србије и потом се заједнички лет наставља до сурчинског аеродрома, уз повремено веома успешно и задовољно верглање мотора борбених летелица.

* Путнички авион слеће, необавештени пилот комерцијалне линије са радошћу констатује да се безразложно бојао једног путника, за кога је на основу спољњег изгледа сумњао да је у питању прерасли арапски терориста. Пилоту је при изласку објашњено да јесте терориста у питању, али кошаркашки.

* Испред авиона је прострт црвени тепих, на који радници прилепљују жуте звезде, које се по налогу Владе већ сад стављају за децембарски дочек кинеског премијера. Радници моле кошаркаше да пажљиво газе преко звезда, лепак је такође кинески, слабије држи.

* Кошаркаши пролазе поред сигналне табле на аеродрому, на којој се, између осталог, најављује и лет домаће монете преко границе од 120 динара за евро. Аеродромски спикер обавештава путнике из пословних банака и инвестиционих кућа да је НБС донела пропис да је у торбама дозвољено изнети до 10 милиона евра дневно.

* Репрезентација улази у аутобус којим ће бити довезена на плато испред Народне скупштине. У аутобусу их дочекује садашњи градоначелник Београда који их поздравља, пребројава и уместо њих валидира аутомате на улазним вратима. Аутомати не прихватају валидацију, Председник КСС помаже Градоначелнику да један апарат проради, јаким ударцем одозго. По аутомату, не по Градоначелнику.

* На путу од аеродрома до центра Београда спортисте поздрављају грађани поред ауто-пута, као и возачи бројних аутомобила поред којих аутобус пролази. Аутобус надлећу три реновирана Мига 27 у ниском лету, грађани држе руке на ушима, поједине шофершајбне аутомобила пуцају.

* Аутобус се накратко заглављује у саобраћајној гужви. Председник КСС објашњава возачу аутобуса да постоји и нови мост којим се може до центра града, Градоначелник се противи новој маршрути и инсистира да се ништа у вожњи не мења, без обзира на гужву, јер постоји могућност да возач залута на петљама новог моста. Из досаде, кошаркаши из заустављеног аутобуса гађају лоптама терен за баскет пар стотина метара далеко од пута. После две тројке заредом, аутобус креће даље.

* Аутобус пристиже на плато испред Народне скупштине, неометан чланицама УСПМ (Удружење Старлета Певачица и Манекенки) које се у венчаницама бацају под точкове возила. Угруване и траговима гума обележене љубитељке кошарке сажаљиви мишићавији грађани џиповима одвозе у непознатом правцу.

* Кошаркаши неко време чекају да изађу из аутобуса, јер су још увек у току преговори Кабинета Председника и Премијера, а по питању тога која ће државна институција прва дочекати кошаркаше и пружити им руку. Током преговора консултује се и Устав Србије, у коме тај податак не постоји. Кабинети се усаглашавају да треба променити Устав, а расправу накратко прекидају три реновирана Мига 27, који у ниском лету надлећу плато испред Народне скупштине, па се ништа не чује. Сем скандирања „Аман, бре више!“ из публике, а у правцу авиона.

* Кошаркаши, кријући се од представника два Кабинета, долазе до бине, где их дочекује одушевљена маса. У маси се одушевљењем посебно истичу новинари и уредници таблоида, који схватају да ће још дан-два имати ваљан изговор да не објављују на насловним странама баш све оно што им се донесе из обавештених извора, уз команду „данас пуштај ово, смируј гневи народ“. Маса скандира имена кошаркаша, а ту и тамо понеки кошаркашким терминима слабије образовани припадник публике скандира и „Пик ен рол“ и „Мисмеч“, мислећи да су то такође чланови репрезентације.

* Дочек се приближава врхунцу, водитељ је прочитао имена свих репрезентативаца, који ће се сада сви заједно показати своје медаље и поздравити публику. Одједном, на платоу је тајац. Сви забезекнуто гледају у три реновирана Мига 27, који нечујно лебде изнад куполе Народне скупштине. Акумулатори које је послао Путин напредније су технологије но што се мислило, публика аплаудира у знак признања. На бину у том тренутку излазе Председник и Премијер, пао је договор ко ће први поздравити кошаркаше, отпоздрављају аплаузу.

* Дочек се завршио, публика се разишла, чистачи чисте плато испред Народне скупштине, стављајући ишчупани валидатор на страну да га неко покупи. Једна кошаркашка лопта остала је на бини, још скакућући у месту. До следећег дочека.