КИШУРДАЧО једна одвратна и ружна, потопе несношљиви!

Па више си нам се на кишобран попела са тим капљањем са небеса, и стварно нам на кишни мантил више идеш са тим облацима и ветром. Где ће ти, бре, влажна душа - да нам на сву муку коју и без тебе имамо, сад још сипаш хектолитре са небеса. Као да нам је вођа нације Ноје а не ови што их до сада имасмо и што ћемо их тек имати. А и да јесте, где бисмо ми то па отпловили и које бисмо то парове у чамац ставили, да се ко врста сачувамо од потапајућег Божијег гнева. Ми да умемо да изаберемо, не бисмо довде дошли за ових четврт века непрекидног бирања.

Могла си да одеш где год хоћеш да падаш, а нашла си баш овде то да радиш, ти елементарна непогодо једна одвратна. Иди хлади оне усијане главе у Украјини, дабогда ти се капи у пару претвориле кад на њих паднеш. Иди смируј их мало, да не пукне и експлодира свака од оних гасних цеви што туда ка Европи пролазе, па да нам на зиму не цвокоћу у Хагу и Бриселу, једва смо их некако по питању нас загрејали. Падај тамо, да не би све паре за Јужни ток отишле у поправак ратом разваљеног украјинског цевовода. И да не би први пут у историји свечаних манифестација гледали церемонију одваривања. Са све Председником, Премијером и руским амбасадором, уплаканима од отказаног развојног потенцијала, а испред цеви која на обе стране не иде никуд, ко што није ишла ни оно кад смо је заваривали.

Могла си да почнеш да падаш овде, али да одмах одеш да наставиш да липтиш у Емиратима, падавино једна покварена. Па да тако одавде тамо оде нешто што њима стварно треба. А не да им нудимо ко зна чије њиве и оранице, траљаве фудбалске клубове или прастаре железничке пруге са припадајућим сиротињским фамилијама за расељавање. Нека буду Абу Даби или Дубаи градови на води, они би се томе радовали. А да ми у међувремену - док падаш њима а не нама - лепо и на миру ставимо те вреће с песком, очистимо канале за одводњавање и средимо бунаре са пијаћом водом ко људи, а не као бирачи чији је општински буџет појела уједињена републичка, регионална и локална администрација. И сад су нам градови на води, а да није ни почела велика стратешка и развојна инвестиција изградње стамбених и пословних фарми за незапамћено обждеравање речних комараца крвљу купаца некретнина.

Него слушај ти, метеоролошка наказо једна, поремећена климатска појаво, атмосферска девијацијо, копиле једно циклонско и антициклонско: ако не престанеш да падаш, има да се организујемо, па кад те дохватимо, готова си. Прво ћемо да те ставимо у таблоиде, где ће да процури поверљива информација да је покренута истрага против тебе, јер си у спрези са тајкунима и/или страним обавештајним службама. А ако ти то није доста, онда ће познате личности свих облика и мириса да те туре на свој фејсбук и твитер, да те хејтују, анфрендују и анфоловују. Па ако не поклекнеш, има ботовани коментари на порталима да се усијају, а после ће да те дохвате и стари и нови аналитичари и експерти, да те докрајче начисто. И ако ни то није учинило своје, позваће те неки крими преобраћеник на интервју у свој шоу. Еј, бре, какве противградне ракете, каква регулација водотокова, какви штабови и добровољни рад, какве инжењеријске јединице, све је то ништа кад те Систем ухвати у Машину. Јер зна се да су Кампања и Мржња најмоћније средство борбе против било чега. А и да нису, једина су сигурно.

Знамо ми, кишо покварена, зашто ти све ово радиш. Тебе су призвале мрачне снаге противника напретка и реформи. Тачно их замишљамо, како недељама после избора играју своје зле додоле, док се на другој страни, страни Доброг, надљудским трудом састављала београдска и републичка Влада, моћним менталним капацитетима бирао неротирајући председник Народне скупштине, а пинцетом и лупом пажљиво вадио сваки министар из непрегледног кадровског кукоља кандидата. Али ни ти ни ти твоји кишопризивачи се немојте радовати, јер ствари ће се консолидовати.

После скоро две године предизборне владавине две партије коначно је дошло до пуног мандата владавине исте те две партије, само у баш онако правилном односу снага. И сада више нема заустављања. Кад се то све ухода, кад се донесу закони и прописи, кад нагрну инвеститори и кад се крене свом снагом ка будућности у коју се овде верује још од Петог октобра, нећеш нам ти више овако падати. Него по плану, у складу са прокламованом политиком и у сагласју са националним интересима и приоритетима, ама ни налик ономе што смо до сада сваки пут гледали кад нека нова власт дође. А до тада, терај се, бре, више, у те облаке и носи се негде одавде. И да нам више ниси падала, ко да и без тебе неће неке нове бујице да однесу послове, плате, пензије, памет и поштење. Ко да и без тебе не знамо докле нам је вода дошла и колико још дуго можемо да дишемо.

Да се ниси усудила, ама, ни да капнеш.