ТОКИО - Фудбалер Јапана Јуичи Комано, који није искористио пенал против Парагваја у осмини финала Светског првенства, добиће награду за игре на том такмичењу.
Гувернер јапанске провинције Вакајама у којој је Комано рођен, Јошинобу Нисака, рекао је новинарима да ће фудбалер добити медаљу јер је својим играма током целог турнира допринео да навијачи "сањају и надају се".
Комано је погодио пречку у трећој серији пенала на стадиону у Преторији, што је Парагвај искористио и на крају победио са 5:3.
"После промашаја само сам гледао у земљу, али су ми саиграчи помогли", казао је Комано.
Комано је у досадашњој каријери за репрезентацију Јапана одиграо 56 утакмица.

ПЕКЕРМАН И БИЈЕЛСА КАНДИДАТИ ЗА СЕЛЕКТОРА ЈАПАНА
Фудбалски савез Јапана саопштио је да су Аргентинци Хозе Пекерман и Марсело Бијелса кандидати да на месту селектора репрезентације те азијске земље наследе Такешија Окаду.
Јапан је у осмини финала Светског првенства изгубио од Парагваја после пенала, а Окада је након утакмице рекао да ће поднети оставку.
"Плави самураји" су у такмичењу по групама Мундијала забележили две победе и један пораз.
"Морамо пажљиво да анализирамо ситуацију и да видимо ко би био најбоље решење за новог селектора", изјавио је председник ФС Јапана Мотоаки Инукаи.
Марсело Бијелса је на Мундијалу у Јужној Африци водио селекцију Чилеа, са којом је стигао до осмине финала. Бијелса је био селектор и репрезентације Аргентине на Светском првенству 2002. године.
Хозе Пекерман је ове сезоне водио мексичку екипу Тигрес, а селектор Аргентине био је на Светском првентству 2006. године.