МОДЕРНА улога жена није добра за мушкарце, али ни за саме жене. Интимност између мушкарца и жене постоји тек кад се сперматозоид споји са јајном ћелијом. Женске лажи су уверљивије од мушких. Природа је жени ускратила да ужива у сексу и учинила да порођај буде болан. Ако у будућности мушко не остане мушко, а женско не остане женско ништа добро се не може очекивати. Мушкарци и жене се све мање разумеју и ускоро ће и физички заратити.

Ово су само неки од закључака које изводи професор Јово Тошевски и који сматра да су жене с правом незадовољне, јер у мушкарцу траже снагу и вођство, а мушкарци се пак налазе у потпуној менталној дефанзиви у односу на жене.

* Модерна улога жена, по вама, није добра за мушкарце, али ни за саме жене. Шта се то променило у односу на ранија времена?

- Данас се необично брзо ствара ново измењено понашање у међуполним односима жене и мушкарца које им доноси сасвим нове стрепње и патње и због чега је тај растући тренд погубан. С обзиром да је жена носилац врсте, да су људи настали на основу женског модела, оне у својим амбицијама, уз склоност ка одсуству размишљања о последицама, могу да поремете нормалне међуполне токове. Додајмо томе чињеницу да већину факултетски образованих у Великој Британији данас чине жене. Ако се тако настави, мушкарци неће знати да читају, укључујући женске заповести. Са друге стране, жене су, с правом, незадовољне, јер оне увек у мушкарцу траже снагу и вођство у међуполним односима, што им је неопходно да би се потпуно оствариле као жене. Мушкарци су у целој тој социјалној гужви потиснули своје изворне мушке биолошке вредности које су неопходне да тргну врсту са тамне стазе недођије. Иако им то није у мушкој природи, у последњих пар деценија измештени су са својих мушких праваца деловања и личе на ветар који дува једино на страну коју му жене задају. Мушкарци се налазе у потпуној менталној дефанзиви у односу на жене, што никако није добро.


* Сексуални однос једнако интиман као руковање, али да је репродукција најинтимнија ствар између двоје људи. Како ће на ово реаговати људи који гаје романтичарски поглед на живот?

- Када је у питању интимност између мушкарца и жене она постоји тек онда кад се сперматозоид споји са јајном ћелијом у ком случају је дистанца између полова једнака нули, односно не постоји. Код сексуалног односа, пољупца или руковања постоји најмање један анкстрем растојања тако да се не може рећи да је у питању потпуна блискост као што изгледа. Природи је потпуно неважно ко ће се с ким сексуално спојити, ко су ти људи, како се зову, да ли су старији или млађи. Једино је важно да су у стању да направе дете односно да се настави размножавање. Не лези враже, Природи није важно, али нама јесте важно, јер нас мозак стално тера да мислимо какав нам је партнер или патнерка, ко је с ким имао секс и чије је дете. Највећа емоционална и сексуална бука се ствара око интересовања и увида око тога ко је мајка а ко отац детета, што је за људе од прворазредног личног и социјалног значаја, док је за Природу то исто апсолутно неважно.


* Зашто су жене природно заинтересоване за мушкарце који не показују очигледно интересовање за њих?

- Механизам је прилично једноставан. Ако мушкарац показује превелико интересовање за жену у иницијалној фази односа, он за њу није никакав изазов, јер жена по својој природи стално тражи оно што не може да нађе. Предвидљивост мушкарца води је до закључка да она зна све о њему пре него ли он зине да изговори реч, или направи некакав „љубавни“ покушај. Жени не треба оно што зна и што је већ видела, њој треба оно што не зна и што још није доживела. То што не зна је покреће да направи личну представу и илузију о мушкарцу који можда то не заслужује и који нема никаквих врлина.

Depositphotos

* Тврдите да људско срце није прилагођено темпу данашњег живота. Постоји ли шанса да до тог прилагођавања ипак дође?

- Срце није стигло да еволуира за протеклих 200.000 година од када је настао човек. Тада је мозак произвео свој највећи напредак, увећао се и отрго од свих других животиња јер је кроз сексуалност променио емоционалну структуру, такорећи по кратком поступку, додајући нове територије и емоционалном и свесном делу мозга. Наравно да ту експанзивну динамику нису могли да прате ни срце ни остали органи, нарочито не њихови крвни судови на које је због повећаних захтева мозга пало највеће оптерећење. Иако неприлагођено, многобројним дистрес ситуацијама срце мора да ради довека. Срце би се прилагодило, али технологија тако брзо напредује и гази све пред собом да оно нема времена за адаптацију. Остаје само да свесни таквих околности, свакодневицу не „примамо к срцу“.


* Закључили сте да жена не поседује анатомски обликован систем за оргазам. Да ли то значи да жене, биолошки, не могу уживати у сексу без јаког емоционалног набоја?

- Мозгови жене и мушкарца потпуно различито реагују на секс и потпуно га различито доживљавају. Женски мозак је у целини задужен за регулацију емоционалности и сексуалности у оквиру врсте. Он је до те мере одговоран да је Природа жени ускратила извесност уживања у сексу, и многе друге конкретне пријатне догађаје све у намери да кроз различитост перцепције секса однос жене и мушкарца остане вечито тајновит. Додатно је учинила да порођај буде болан, а бригом око деце и њиховог гајења повећала степен женског ангажовања. Сва је срећа за жену што има изванредну одлику – непостојаност, јер без њене помоћи не би могла да буде права жена, нити да издржи све притиске које је Природа свалила на њу тиме што ју је одредила за носиоца врсте. Мушки мозак се друкчије понаша у сексу. Он праволинијски води мушкарца ка свом сексуалном циљу, што му даје јаку предност у односу на жену уколико уме да је искористи.

Depositphotos

* Може ли се, заиста, рећи да жене мање воле секс од мушкараца?

- Мушкарци су природно генетски програмирани за секс у свим условима и по сваку цену. Код мушкарца секс је врхунско задовољство за које се никада не зна кад ће почети, шта ће се десити током секса и како ће се завршити. Насупрот мушкарцу, природа је жени поставила шири циљ и могућност избора, јер је за секс неопходан женски пристанак и уз све то ставила заљубљеност жене на прво место. Жена у стању заљубљености нема дилеме и нема секс као главни циљ, већ јој је најважније сједињавање и блискост са мушкарцем на свим пољима укључујући и полно. Секс је код мушкарца више заповест, код жене је више исповест.


* Пишете: „Када би мушкарац потпуно разумео жену и женске намере, дигла би му се коса на глави од тога шта је она све у стању да помисли и уради“. Како онда да мушкарац суштински схвати жену?

- Мушкарци мало знају о женама док жена природно има нешто боље капацитете да схвати мушкарца. Мушкарац не може да схвати да жени може бити необично важно нешто за шта он не би дао две паре. Жена мисли да може све да постигне ако се на нешто намери и добро испланира. Женске намере могу бити за мушкарца до те мере бизарне, да он не може ни да сања да је тако нешто могуће. Како мушкарац да схвати жену? У пракси - никако баш као и жена мушкарца. Уосталом, нема он шта да схвата, треба да ради како зна и уме, а она треба да га заведе што наравно са мушком сортом није тешко.


Depositphotos

* Кажете да превагу у мушко-женским односима треба да однесе мушкарац. Мислите ли да је данашњим женама ова теза прихватљива?

- Па нећете ваљда ви као мушкарац да питате жену шта је за њу прихватљиво. Ако је стално питате да ли хоће ово или оно, да ли се нешто свиђа или не, њој ће сваким следећим питањем бити све досадније и лако може да се деси да остави ревносног мушкарца. Она то не ради намерно већ је сваки нови дан за жену препун нових, а у ствари старих, догађаја тако да она све те дневне представе и утиске мора да рециклира како би били у складу са њеним тренутним биолошким и хормонским стањем, да би на крају дана била задовољна ни сама не знајући чиме.


* Како ви доживљавате свеприсутан појам феминизма, да ли је он одржив?

- Пре свега желим да нагласим да сам заклети противник свих врста дискриминација, насиља над слабијима, нарочито деци и женама, чак и када се дешавају под изговором да је „то за њихово добро”. За оваква недела треба применити најстрожу казну, па и ону која је избачена из законодавстава многих држава. Сексизам у преводу на наш језик значи – полизам! У великој заблуди су сексисти који мисле да постоји ишта важније од размножавања. Прећутна порука гласи: чувајте се полизма, односно секса! Шта мисле заговорници оваквих кованица, да ли су, можда, рођени без секса и без женских и мушких полних ћелија? Међутим, немогуће је да мушкарац буде жена, нити да жена буде мушкарац јер имају различите хромозоме који одрећују пол. Чак и у вантелесној оплодњи неопходан је спој мушке и женске полне ћелије, што је такође полно спајање, али на ћелијском нивоу. Такозвани “сексисти” би вероватно били задовољни када би се номинално укинули женски и мушки пол, из језика избациле женске и мушке именице и заменице и за жену и мушкарца се користио само средњи род. Тако се не би знало ко је мушко, а ко женско, и ето њихове толико жељене равноправности. Наравно да су и женско и мушко новорођено дете једнако драги родитељима. У породилишту нико не раздваја мушку и женску децу у засебне просторије. Због чега се, кад порасту и постану полно зреле особе, по облачењу познаје ко је мушко, а ко женско? И поред свега, јасно је да жене никада не би пристале да, на пример, носе мушки доњи веш и да се одрекну високих потпетица у име равнопревности. Разумљиво је и што жене између позива ТВ водитељке и рудара, неће одабрати јаму рудника. На дубини од неколико стотина метара мушкарци и жене били би несумњиво равноправни. Али, рударски посао је за жену сувише тежак. Један од многих разлога јесте и тај што она не жели да буде стално гаравог лица. И када би могла да буде рудар, она то неће.

Depositphotos

* Шта је по вама кључни разлог због којег данашњи бракови брзо пропадају и где је главни кључ неразумевања у мушко-женским односима?

- Није толики проблем неразумевање међу половима. Оно од увек постоји и постојаће, јер мозак не дозвољава хармонију зато што би без емоција и заблуда које исто ствара мозак размножавање било угрожено. Проблем је тај што су базични женски и мушки нагони и одлике данас опасно приближени до тачке кад могу да доведу до поништавања или смањене ефикасности. У будућности постоји могућ сценарио да жене и мушкарци (далеко било) буквално и физички зарате. Ако у будућности мушко не остане мушко, а женско не остане женско ништа добро се не може очекивати.


Аутор: Еспресо