КАДА вам "зашкрипи" у емотивном односу, поведите партнера на плес. То је, саветују стручњаци, рецепт за оживљавање страсти у вези, а када она постоји, други проблеми се мање осећају. Истраживање научника из Бостона је показало да плес развија блискост и буди жељу међу партнерима, што је основа за добар однос.

Истраживачи су открили да је плесање спасло многе бракове, небројене везе извукло из кризе и продубило емоције. Др Мајкл Џуди, вођа истраживања, каже да плес зближава, опушта, елиминише нетрпељивост...

- Ако сте почетник, савладавање корака са партнером ће вас одмах зближити - каже Џуди. - Чим вам се дланови споје, осетите додир вољене особе око струка или на рамену, близину тела, очи које вас одједном другачије, чулније гледају, једва ћете чекати да се осамите. И већ сутрадан ћете пожелети да одете на нови час.

Студија је показала да плес враћа "лептириће" у однос, па се тако 65 одсто испитаника поново заљубило у свог супружника, а чак 70 одсто је одлучило да настави да иде на часове плеса, јер се осећају много боље.