Докторка Моника Мур са Универзитета Вебстер каже да је начин на који флертујемо одлучујућа тачка. Каже да невербални знакови играју велику улогу код флертовања. Ако се налазимо у просторији пуној људи (нпр. у кафићу или клубу) и у даљини откријемо мушкарца који нам се свиђа, флерт почиње контактом очима.

Ако је жена та која је започела невербални флерт (чак и ако је мушкарац тај који ће прићи), она показује самопоуздање – а то је мушкарцима врло привлачно код жена.

1. Заузели сте прави положај

Ако је први корак направљен и сада он стоји испред вас, онда је битно држање тела. Резултати једног психолошког истраживања показали су да жене имају проблема код флертовања ако им мушкарац приђе са стране. С друге стране важи супротно – мушкарци се не осећају најбоље ако жена с њима фронтално разговара. Тако испада да би лагано искошен седећи или стојећи положај могао повећати шансе.

2. Директни сте

Научници са Универзитета Бакнел проучавали су за потребе истраживања теме разговора и начин понашања жена код флертовања. Резултати су показали да су жене које су биле јако директне, активно су прилазиле мушкарцима, рекле им да су заинтересоване или су тражиле кратак телесни контакт, имале пуно више успеха од других.

3. Сами флертујете

Наравно да је то лепо ако вам помаже најбоља пријатељица, али заправо није потребно – барем кад је реч о шансама за успешно флертовање. Један професор објашњава тај проблем на следећи начин: "Ако вас је две, мушкарцу је теже открити ради ли се код разговора о флерту или не.“ Међутим, ако разговарате „један на један“, знакови су јаснији ако неко показује занимање.

4. Одржавате контакт очима

Контакт очима је изузетно важан код флертовања. Сигнализује другој особи да сте заинтересовани и гради интимну повезаност. Сигурно вам је познат осећај лептирића у стомаку или потреба за смејањем ако вам неко намерно дуго буљи у очи. Тај ефекат помаже код флертовања тако да буди занимање код мушкарца. Резултати једног истраживања показали су чак да људи који се два минута непрекидно гледају у очи развијају „страствене осећаје“.

5. Носите праву боју

Боја одеће коју носимо такође може утицати на исход флертовања, односно може пробудити занимање код мушкараца. Резултати истраживања показали су да црвена боја код мушкараца посебно добро пролази. Симболизује моћ и самопоуздање.