Велики број жена одлучује се на везе и брак са старијим мушкарцима, а стручњаци су за ''Брајт сајд'' открили низ разлога зашто се ово дешава.

Један од главних разлога јесте чињеница да су старији мушкарци много зрелији од млађих. Млађи мушкарци често проводе доста времена "истражујући свет", откривајући нове ствари, труде се да схвате шта желе, док су старији тај део завршили и имају више времена за озбиљније кораке као што су оснивање породице и каријера.

Многобројна истраживања показала су да су старији мушкарци много интелигентнији него млађи, а заслуга за то припада њиховом већем броју животних искустава. Жене потврђују резултате овог истраживања и додају да су сигурне како су старији мушкарци прошли кроз велики број животних искустава која су их ојачала и научила многе лекције, и како се све то може видети у њиховом понашању и причи, преноси Клиџ.ба.

Старији мушкарци знају шта желе, стабилнији су и имају мање "нереда" у свом животу. Не желе да троше ни своје ни туђе време у беспотребним игрицама и није их срамота да питају за савет или помоћ ако им је потребна.

Већина жена жели да буде финансијски сигурна. Када оснивају породицу, жене желе да буду сигурне да ће имати довољно средстава да себи и својој породици омогуће све што им је потребно. Старији мушкарци су и по овом питању много напреднији него млађи, јер је врло вероватно да већ имају стабилну финансијску ситуацију, добру каријеру, док млађи још морају да се остварују у каријери и да достигну стабилност по питању финансија.

Многа истраживања показала су да старији мушкарци више помажу женама у кући, било да је у питању једноставно прање судова или нека друга обавеза. Они имају више искуства у везама и често имају више знања о томе шта и како жене желе.

Старији партнери уливају својим партнеркама осећај сигурности, како емотивне, тако и финансијске. Стабилнији су, па немају страх да изговоре шта мисле и осећају.

(superzena.b92)