МОЖДА је тачно да пут до мушког срца води преко стомака, али то не значи и да је мирис хране на жени афродизијак за припаднике јачег пола. Истраживање Сузан Кернек и Линдси Унтербергер је показало да већина мушкараца не воли када им партнерке миришу на воћкасте и чоколадне купке и мирисе. Једино што их привлачи је мирис ваниле у кремама за тело, а све остало им није заводљиво.

Тако се, на изненађење истраживачица, чак и чоколада нашла као непожељан састојак у средствима за одржавање хигијене. Већини испитаника се не допада ни мирис цитруса. Сматрају да је освежавајући, али не и привлачан. Чим осете алкохол у дезодорансу који жена користи, одмах им спласне жеља, јер их то, показала је анкета, подсећа на мајку.

Да су мушкарци прилична "закерала", потврђује податак и да беже од девојака које миришу на руже, лаванду или љиљане, јер им те ноте иду уз баке. Не воле да осете ни мирис који их подсећа на бивше партнерке, нарочито ако су из те везе изашли као остављена страна.

Али оно што највише воле - или имате или немате. То је, закључиле су Сузан и Линдси, природни мирис коже који ће им се или допасти или неће. А, када им се свиди, то је то. Не морате да га прикривате кремицама и парфемима, него само пустите феромоне да сами "одраде" посао. Тада сте им најпожељније, па ако вам кажу да употребу парфема сведете на минимум, то треба да вам импонује, а не да вас изнервира. Природно је и даље на цени!