ОСНОВНЕ животне навике знатно утичу на сексуалну жељу за партнером.

Иако је љубав најважнија ствар у вези, страст такође игра врло важну улогу.

Када нестане страсти, с временом и љубав избледи, а верујемо да нико од вас то не прижељкује себи и свом партнеру. Ако сте приметиле да у вашој вези има све мање страсти, могуће је да сте за то криве саме, односно неке ваше лоше навике и здравствени проблеми. Ово је 7 могућих начина на које убијате страст у вези:

Лоша исхрана
Ако сте на дијети због доласка лета, могуће је да не једете довољно, што може да смањи сексуални нагон. То је и сасвим логично јер ће с мањим уносом калорија тело имати мање енергије.

Мањак сна
И ово је сасвим логично. Ако спавате мање од шест сати дневно, увече ћете вероватно бити поспане и неће вам бити до секса. Мањак сна негативно утиче и на мушки либидо јер долази до успореног лучења тестостерона, што умањује жељу за сексом.

Контрацептивне пилуле
Бројна истраживања о контрацептивним пилулама показала су да оне код жена могу драстично умањити жељу за сексом.

Преједање
Ако сте увече склоне преједању, тешко да ћете након тога имати икакву жељу за сексом. Поготово ако једете храну пуну засићених масти која може смањити проток крви у полне органе па ово дефинитивно вреди и за мушкарце.

Стрес
Једно истраживање показало је да су умор и стрес главни кривци за смањење сексуалне жеље код чак 60 посто жена. Исти узрок спомиње се и код смањења сексуалне жеље код мушкараца.

Депресија
Депресија, баш као и стрес, негативно утиче на бројне аспекте живота, па тако и на либидо, а доказано је и да су неки антидепресиви одговорни за сексуалну дисфункцију код мушкараца.

Анемија
Ако сте анемични, свакако би требало да у организам уносите више гвожђа, а тако ћете поново вратити и жељу за сексом.Аутор: Cosmopolitan.rs