ЧИЊЕНИЦА је да неки од догађаја које је ваш партнер искусио пре сусрета са вама могу негативно утицати на вашу заједничку будућност. Уз обострану жељу, наравно, све потешкоће се могу превазићи. Али, за то је неопходно јасно разумети где опасност вреба.

Говоримо о 7 главних "духова прошлости" који могу уништити нови однос:

1) Финансијске тешкоће
Ако ваш партнер има дугове, неколико отворених зајмова или тенденцију расипања, то може озбиљно утицати на ваш однос. Поготово ако одлучите да живите заједно и комбинујете буџет. Пре него што кажете "да" као одговор на предлог за брак, размислите о томе да ли можете прихватити ову ситуацију. Према статистикама, финансијски проблеми се сматрају једним од најчешц́их узрока распада бракова.

2) Детињство у нефункционалној породици
Ваш партнер је одрастао у породици алкохоличара или наркомана? Постоји могућност да ће младић почети да пројектује успомене из детињства у свој породични живот. Увреде и страхови из ране младости могу се претворити у љубомору, неоправдану агресију и неповерење. У таквом случају вреди контактирати психолога - без тога, немогуће је изградити здраве односе.

3) Сексуално здравље партнера
Бити заинтересован за интимну прошлост партнера на првом састанку је веома незгодно. Међутим, стручњаци уверавају да је расправа о сексуалном здрављу врло важан део везе. Прво, јача ниво поверења, а друго, штити вас од ризика гениталних инфекција. Нема ништа чудно у томе, заједно са партнером идите до најближе клинике и проверите да ли има полно преносиве болести. Ова брига се не односи само на ваше здравље, већ и на здравље вашег партнера, као и на квалитет вашег будућег сексуалног живота.

4) Варање
Психолози кажу: они који су имали искуство прељубе ће и касније бити склони превари. Уласком у однос са таквим типом, унапред расправите о својим очекивањима. Највероватније, сам партнер ће признати да није спреман за нешто озбиљно.

5) Лоше љубавно искуство
Твој нови дечко је недавно напустио девојку? Будите спремни да ваш партнер почне у неком тренутку да понавља грешке из прошлих односа. Зато психолози увек саветују да направите паузу. Ово време је неопходно да се осећања љутње и фрустрације повуку, и можете трезвено анализирати прошле односе.

6) Дете из претходног брака
Мораћете да прихватите да ће у распореду вашег партнера, поред романтичних сатанака, бити и шетње са дететом. Како се односи развијају, могу се појавити други проблеми. На пример, можда добијете унапређење на послу које захтева одлазак у други град, а ваш партнер неће моћи да крене са вама, јер губи контакт са дететом. Када ступате у везу са разведеним мушкарцем, будите 100% сигурне да сте спремне да делите партнера са претходном породицом.

7. Депресија
Ваш младић је можда доживео губитак или озбиљан емотивни шок који је довео до депресије. Подсвесно, жртва такве ситуације може вас повући као спаситеља - једину особу која је била близу у тешком тренутку. Међутим, након кризе, партнер можда нема узајамна романтична осећања према вама. Ако је депресија постала дуготрајна, неке патње и негативности партнера могу лако прећи на вас. Желите ли помоћи? Пријавите се за заједничку психотерапију - професионална подршка ће имати добар ефекат како на стање момка тако и на развој односа уопште.


Аутор: Женски магазин