ЖЕНЕ у просеку пољубе 15 мушкараца, граде два пута везу на дуге стазе и исто толико снажно пате пре него што упознају сродну душу. Ону за цео живот. Тако је показала британска студија у којој је учествовало 2.000 испитаника, а урађена је за потребе писања романа The Rosie Project аутора Геме Симсион.

Научници су дошли и до сазнања да ће четири пута у просеку жена доживети фијаско у љубави, односно имати лош састанак, док ће двапут бити остављена и срце ће јој бити сломљено пре него што сретне човека свог живота. Истраживање је показало и да ће до тог тренутка живети са једним партнером и имати четири везе на једну ноћ.

На основу резултата студије, истраживачи су закључили да жене током живота изађу на седам рандевуа и два састанка "на слепо" са особом коју су упознале преко интернета.

Највећа разлика између мушкараца и жена, а коју је показало ово истраживање, је у броју сексуалних партнера - док мушкарци у просеку имају десет, жене имају седам. Студија је такође показала да мушкарци имају шест веза од којих две трају дуже од године, а жене пет. Припадници оба пола су бар једном преварени током живота, а исто толико пута у просеку преваре партнере.

Док 94 одсто жена верује у праву љубав, верујућих мушкараца је 88 одсто.