ПОМИРЕЊЕ са партнером након раскида уобичајена је појава, поготово у модерно доба. Али ако стално раскидамо и миримо се са партнером, угрожавамо здравље, упозоравају психолози истичући да мањак стабилности у вези може да изазове стрес, депресију и анксиозност.

Студија Универзитета Мисури, у којој је учествовало 500 људи који су тренутно у вези, показала је да је чак 60 одсто испитаника искусило овакве односе. Научници истичу да се ове везе обично догађају кад је једна страна мање посвећена и заинтересована него друга. Ова друга пак плаши се да не изгуби вољеног па толерише разне ствари. Такође, често се дешавају кад пар не веже ништа осим снажне сексуалне привлачности. Иницијална каписла за раскид могу бити константне свађе, па и превара, али се партнери после неког времена опет помире схвативши "да не могу без оног другог".

Овакве везе су повезане са лошијом комуникацијом, мањим нивоом посвећености, па чак и злостављањем, упозоравају научници. Утичу на развој несигурности, па се она страна која је на леду стално преиспитује зашто није довољно добра и шта треба да уради да би заувек задржала вољену особу. И зато, ако се овако осећате у вези, стручњаци саветују да је боље да је једном засвагда окончате и окренете други лист.