Умеју да буду толико нелагодни да бисмо их радо прескочили да можемо. Не можемо, али зато можемо да им се смејемо. Управо то су урадили корисници друштвене мреже "Редит" кад су описали догађаје са најгорих првих састанака.

Они који све време причају не постављајући саговорнику ни једно једино питање, нажалост, нису изузетак. Нису ни они који се хвале својим успесима у каријери. Једна жена је открила да се после првог састанка осећала исцеђено. Како и не би кад је морала да одговори на питања чиме се бави, да ли је икада била ухапшена, да ли има кредит и колико партнера је имала у животу. Да ни мушкарцима није лако, открива један човек који каже да га је пратиља на првом састанку замолила да је причека само мало док сврати до радње са ципелама. Али остала је у њој 45 минута.

Један момак је открио да је био на савршеном првом састанку са девојком, причали су као да се знају читав живот, флертовали, уживали, све до тренутка кад је њен бивши почео да је бомбардује порукама, затим и позивима, на крају и обавештењем да је испред паба и да само жели да је види. На крају, она је осетила грижу савести, јер је њен бивши био уплакан и састанак је завршен.

Други момак се присетио како је изгледао први састанак са девојком коју је упознао преко интернета. У почетку је све било у реду до тренутка кад га је питала "који факултет си завршио?" Пошто он није студирао, било му је мало непријатно, али је рекао да је почео да ради одмах након средње школе. Она је на то извадила телефон и почела да куца поруку истовремено сричући: "Није ишао на факултет". Кад је завршила, рекла му је уз сажаљив осмех: "Добро, није свако способан да заврши студије".

Нове технологије узимају данак. Некада се мрак биоскопске сале користио за случајне додире, данас, судећи по искуствима корисника друштвених мрежа, људи се, док пројекција филма траје, све време играју телефоном.